Αρκετοί πιστοί έχουν περάσει από νωρίς το πρωί της Τρίτης για να ανάψουν ένα κεράκι στου εκκλησάκι του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, δίπλα από τον ναό του Αγίου Νικολάου.

Η εκκλησία και η Μητρόπολη Πατρών τιμά την Τρίτη και την Τετάρτη τον Όσιο Παϊσιο, με θρησκευτικές  εκδηλώσεις παρουσία του Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθου (σήμερα), αλλά και του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου που θα χοροστατήσει στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία το πρωί της Τετάρτης.

Την μνήμη του Οσίου Παϊσίου τιμά και ο Ιερός Ναός των Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών. Σημειώνουμε ότι ο Όσιος Παϊσιος είναι από τους πιο σύγχρονους Άγιους της εκκλησίας μας, ενώ το παρεκκλήσι του στην Πάτρα, δίπλα από τις σκάλες του Αγίου Νικολάου,  εγκαινίασε πέρυσι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Οι καμπάνες στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου χτυπούν χαρμόσυνα από το πρωί της Τρίτης, ενώ οι πιστοί θα συνεχίσουν και την Τετάρτη να πηγαίνουν στο εκκλησάκι του Οσίου Παϊσίου που υπήρξε ένας πνευματικός άνθρωπος του Αγίου Όρους και ένας οραματιστής μοναχός.