Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που ορίσθηκε την 14-6-2017 από την Γενική Συνέλευση της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης, ανακοινώνει ότι  τελείωσε η πρώτη προθεσμία που θέτει ο Ν. 2725/1999 στα μέλη της Π.Γ.Ε. για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου των 300.000 € της υπό σύσταση ΠΑΕ. Όπως αναφέρει:

"Η Δ.Ε. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους χιλιάδες φίλους της Παναχαϊκής ότι δεν θα χρειασθεί να διανυθεί η επόμενη προθεσμία για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου από τρίτους, δεδομένου ότι τα μέλη της Παναχαϊκής Συμμαχίας με την ιδιότητα τους ως μέλη της ΠΓΕ κάλυψαν πλήρως το μετοχικό κεφάλαιο της «ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ 1891 Π.Α.Ε.», όπως είχαν υποσχεθεί, και ως εκ τούτου άνοιξε ο δρόμος για την σύσταση της νέας ΠΑΕ, πού θα επαναφέρει την Παναχαϊκή με σταθερά βήματα στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια.

Την Παναχαϊκή που θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο αγωνιστικό και διοικητικό, βασισμένο στα σύγχρονα Ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά πρότυπα. Η Παναχαϊκή Συμμαχία έκανε το καθήκον της και έβγαλε από τις στάχτες την Παναχαϊκή. Από την πλευρά της η Συμμαχία θα ήταν αχάριστη, αν δεν ευχαριστούσε για άλλη μία φορά τους ηρωικούς φιλάθλους της πού την συνόδευσαν στα κακοτράχαλα γήπεδα της Γ' Εθνικής και συνέβαλαν με την παρουσία τους στο γρήγορο πέρασμα από αυτήν.

Τώρα απομένει όλοι αυτοί που μας ακολούθησαν την προηγούμενη περίοδο, αλλά και όλη η Αχαΐα και οι απανταχού φίλοι της Παναχαϊκής, να δώσουν φλόγα στις σπίθες που άναψε η Συμμαχία και να συνδράμουν με κάθε τρόπο ώστε να δούμε μία Παναχαϊκή, πού θα την σέβεται και θα την τιμά όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Η Διοικούσα Επιτροπή: Α. Κουνάβης-Π.Λαμπρόπουλος-Σ. Μπουλής-Δ. Τσαούσογλου-Κ. Χρυσανθόπουλος".