Ούτε με… σφαίρες δεν θα είναι έτοιμο το γήπεδο των Προσφυγικών τον Σεπτέμβριο. Οι εργασίες, χωρίς αυτή τη φορά να αποτελέσει έκπληξη το γεγονός για κανέναν, διακόπηκαν εκ νέου.

Τι έγινε; Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τόνιζαν ότι το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι τον Σεπτέμβριο, ο εργολάβος εγκατέλειψε τις εργασίες, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή.

Να βγει στον «αέρα» η προκήρυξη του νέου διαγωνισμού, να βρεθεί η εταιρεία και ο ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο, πράγματα που με λίγα λόγια σημαίνουν ότι το γήπεδο των Προσφυγικών αποκλείεται να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.

Γιατί με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι πιο πιθανό μέχρι τότε να μην έχουν καν ξεκινήσει οι εργασίες, παρά το έργο να έχει ολοκληρωθεί. Η εξέλιξη αυτή ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη κρίνοντας από το προϊστορικό του έργου, αλλά και τις εργασίες που το τελευταίο διάστημα, πήγαιναν με ρυθμούς «χελώνας».

Οι τοπικοί παράγοντες, ακούγοντας τις δεσμεύσεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συνοδινού, διατυμπάνιζαν ότι το έργο θα είναι έτοιμο και θα δοθεί στα σωματεία, πολλά εκ των οποίων στήριζαν στο γήπεδο των Προσφυγικών την νέα τους αγωνιστική χρονιά.

Πλέον τονίζουν ότι ο εργολάβος επί της ουσίας τους εκβίαζε. Σημασία βέβαια για τα σωματεία και για το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης δεν έχει αυτό. Σημασία έχει ότι το ιστορικό γήπεδο των Προσφυγικών θα είναι για ακόμα μία αγωνιστική χρονιά κλειστό, χωρίς να λειτουργεί.

Το γεγονός αυτό έχει αφήσει εκτεθειμένη και την Ένωση που έλεγε στα σωματεία ότι φέτος θα έχουν στην διάθεση τους το γήπεδο των Προσφυγικών. Γι' αυτό και υπάρχει μία σκέψη στο μυαλό των ανθρώπων της Ένωσης να προχωρήσουν σε μία κοινή διαμαρτυρία μαζί με τα σωματεία μη ξεκινώντας καν τα πρωταθλήματα της νέας χρονιάς, αν δεν ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες στο γήπεδο και δεν τους παραδοθεί μέχρι τις αρχές της νέας σαιζόν.