Είναι από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Τριγυρνούν με ποδήλατα, πάνω σε ξυλοπόδαρα ή και ξυπόλυτοι παίζοντας μουσική  στους δρόμους και δίνοντας υπαίθριες συναυλίες και παραστάσεις.

Έχουν πάντα μαζί τους τα μουσικά τους όργανα.Μία κοπέλα παίζει βιολί, ένα αγόρι τρομπέτα, ένας άλλος τύπος κρουστά κάποιος ακορντεόν και μπάσο την ώρα που κινούνται στον χώρο ζογκλέρ και χορευτές τραβώντας τα βλέμματα του κόσμου...

Ο καθένας έχει τον ρόλο του σε αυτή τη μουσική παράσταση των 10- 12 ατόμων που ήρθαν από το εξωτερικό, για πάρτη τους δίχως σχέδια και σκοπό να εμφανιστούν σε κάποιο μεγάλο μαγαζί.

Η παρέα των νεαρών που δεν είναι πάνω από 20 και 22 ετών έχουν αναστατώσει ευχάριστα το τελευταίο διάστημα την Πάτρα, γυρνώντας στους δρόμους σε μέρη που παραδοσιακά έχουν αρκετό κόσμο.

Μέχρι ώρας τους έχουμε δει, στην Τριών Ναυάρχων, στην Γεροκωστοπούλου και στην Ηφαίστου, στο Κάστρο, στις σκάλες της Αγίου Νικολάου στις σκάλες της Πατρέως και στον πεζόδρομο της Παντανάσσης.


Κάποιοι από αυτούς μιλούν κάτι λίγα από Ελληνικά αφού είναι φοιτητές, που έχουν έρθει στην πόλη μας στα πλαίσια των σπουδών τους.

Το σίγουρο είναι ότι κερζίζουν με τα καμώματα τους και τις νότες τους  ον κόσμο που σταματάει για να τους δει αφήνοντας ένα φιλοδώρημα, ενώ ορισμένοι αγοράζουν και το cd που έχουν δημιουργήσει με την μουσική τους.

Η έκπληξη αυτή αποτελεί και μια πολιτιστική πρόταση για την πόλη. Θα μπορούσε η αλήθεια είναι να βρει τους τρόπους η Πάτρα, για να επιστεγάσει τέτοιες καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες κάτω από συγκεκριμένες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Πόσο μάλλον από την στιγμή που έχει από μόνη της, στην κουλτούρας της ένα τέτοιο υπόγειο ρεύμα. Η μουσική, βλέπετε, και η τέχνη είναι πάνω από όλα δρόμος. Όπως και η ζωή...



Μπάντα ζογκλέρ στην Πάτρα


Μουσικοί Παντανάσσης