Το αρχαίο θέατρο Δωδώνης, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα θέατρα του αρχαίου κόσμου.
Με επίκεντρο αυτόν τον υπέροχο πολιτιστικό χώρο ξεκινά την Δευτέρα 10 Ιουλίου το 1ο Φεστιβάλ της Δωδώνης με εκδηλώσεις και παραστάσεις που έχουν σαν στόχο να αναδέιξουν το θέατρο και ολόκληρο τον δήμο που στέκεται αρωγός στην προσπάθεια.
Η αρχή γίνετια με την παράσταση «Θουκυδίδης Δραματικός: Πόλεμος βίαιος Διδάσκαλος» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη και Γιάννη Παναγόπουλου.
Πρόκειται για μια περσινή παραγωγή, βασισμένη σε αποσπάσματα της Ιστορίας του Θουκυδίδη. Στην παράσταση συμμετέχουν σπουδαστές και απόφοιτοι δραματικών σχολών και κλασικών γραμμάτων από Ελλάδα, Τουρκία και ΗΠΑ. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου 2017 ώρα 21.15 στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Στο πρώτο μέρος θα μιλήσουν ο φιλόλογος και θεατρικός συγγραφέας Γιάννης Λιγνάδης: "Κτῆμά τε ἐς αἰεὶ: Το Δραματικό Στοιχείο και η Διαχρονικότητα του Θουκυδίδη» και ο Δρ. Mark Fisher, Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, Georgetown University, ΗΠΑ: «Ο Θουκυδίδης και η Αμερικανική Πολιτική Σκέψη" και στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει η παράσταση...
Οι άνθρωποι που συντελούν στο να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ μιλούν για την πολιτιστική επαννεκίννηση του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης.
Ο λόγος των αρχαίων Ελλήνων δραματουργών ζωντανεύει ξανά μέσα στο μαγευτικό περιβάλλον τόσο του Αρχαίου Θεάτρου όσο και των υπόλοιπων αρχαίων μνημείων. Στις 12 Ιουλίου, στο αρχαίο στάδιο, θα γίνει βραδιά τζαζ με Τάκη Φαραζή Trio και Jürgen Brunner (τρομπέτα/φιλικόρνο) υπό τη σκέπη του «Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού». Στις 31 Ιουλίου, στον χώρο της ιεράς οικίας, θα εμφανιστεί η μουσικός Ros Bandt, τιμώμενη καλλιτέχνης της Animart των Δελφών, και στις 7 Αυγούστου, στο αρχαίο στάδιο, θα γίνει βραδιά ποίησης και τραγουδιού αφιερωμένη στον έρωτα με τον μουσικολόγο Ελευθέριο Καραγιάννη, την πιανίστρια Γεωργία Αναστάση, τη σοπράνο Ειρήνη Δόβα, τον βαρύτονο Αχιλλέα Φρέστα, την πρώην διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων Μαρία Στρατσάνη και τον καθηγητή Ιατρικής Μωυσή Ελισάφ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τα δρώμενα για τα οποία ήδη υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον.
Η Euroline travel S. Bakolias στηρίζει την πρωτοβουλία όπως και κάθε εκδήλωση που προάγει τον πολιτισμό με στόχο την δημιουργία νέων δραστηριοτήτων και συνεργασίες που μπορούν να αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό για την τουριστική προβολή της Ελλάδας.
Στην εποχή που διανύουμε όλοι καλούμαστε να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά συμπαραστεκόμενοι σε αυτούς που με ουσιαστικές δραστηριότητές ξεφεύγουν από τον τοπικιστικό χαρακτήρα και χαράσσοντας μια νέα πορεία για το μέλλον.
Δείτε επίσης

