Εξαιρετική ανταπόκριση από τους Πατρινούς βρήκαν οι δύο χορευτικές παραστάσεις με τίτλο «Αϊλάν» που έδωσε το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων στο  Ρωμαϊκό Ωδείο, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017.

Για δύο ημέρες (4 και 5 Ιουλίου), στο κατάμεστο από κόσμο Ρωμαϊκό Ωδείο, πάνω από 700 χορευτές όλων των ηλικιών θέλησαν να περάσουν το δικό τους μήνυμα για τη ένα  αύριο χωρίς πολέμους χωρίς «Αϊλάν».


Με εργαλείο τους χορούς της λαϊκής μας παράδοσης, ιδιαίτερη φαντασία και έμπνευση παρότρυναν για  ένα αύριο που για όλα τα παιδιά, για όλους τους ανθρώπους οι παραλίες θα είναι χώροι χαράς, παιδότοποι και όχι νεκροταφεία. Ποτέ «Αϊλάν» ξανά.

Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού, τα μέλη του οποίου κρατούν τις αξίες της ερασιτεχνικής δημιουργίας χωρίς παρεκκλίσεις, στέλνουν το δικό τους μήνυμα που συνοψίζεται στα εξής:

"Χτες είμαστε ‘μεις, σήμερα εσείς, αύριο ποιος ξέρει. Γι΄ αυτό χορεύουμε για να σταματήσουν οι πόλεμοι. Να σταματήσει η σφαγή των αθώων που με το αίμα τους θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και «οι αγορές». Δυστυχία για μας είναι πλούτος γι΄ αυτούς… Εμείς χορεύουμε χέρι - χέρι για την ευτυχία όλων των ανθρώπων, για δικαιοσύνη, για δημοκρατία, για αξιοπρέπεια. Χορεύουμε για ένα κόσμο ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. Γιατί εμείς ξέρουμε να χορεύουμε ξέρουμε και ν΄ αγωνιζόμαστε".


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΖΑΡΝΑΒΑΛΟΥ

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΙΜΗΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ – ΝΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΕΡΒΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΙΣΑΣ: ΖΙΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ – ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΙΠΙΑΝΙΤΗΣ

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΠΑΝΕΡ: ΓΡΑΜΜΗ – ΤΣΙΠΙΑΝΙΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ : ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ





Οι φωτογραφίες είναι του υπεύθυνου του Χορευτικού, Χρήστου Γιαννόπουλου.