Χορός, τραγούδι, χαμόγελα, συγκίνηση αλλά και πολλά μηνύματα ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά της παράστασης που παρουσίασε το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων το βράδυ της Τρίτης στο Αρχαίο Ωδείο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017.

Μια πλειάδα χορευτών όλων των ηλικιών μέσα από αυτό το εγχείρημα θέλησε να στείλει μια μεγάλη κραυγή κατά των πολέμων και των θυμάτων τους και να υποστηρίξει τις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα βέβαια δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις καθώς το σύνολο των δασκάλων του χορευτικού (παλαιοί και καινούργιοι) παρουσίασαν μια παλιά χορογραφία του υπεύθυνου του Χορευτικού, φορώντας μάσκες και μαύρα ρούχα, δημιουργώντας ένα μυστήριο στον χώρο, ενώ η μουσική ανά διαστήματα σταματούσε για να ακουστούν λόγια από ομιλίες του Χρήστου Γιαννόπουλου.

To όλο εγχείρημα είχε να κάνει με την συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του χορευτικού, με τα μέλη του έτσι να ευχαριστήσουν τον πρωτομάστορα του, δίνοντας του μια τιμητική πλακέτα που ανέφερε "Η Τέχνη είναι ο Ίσκιος μιας Μεγάλης Ιδέας". 

Το κοινό καταχειροκρότησε την εν λόγω προσπάθεια ενώ ο ίδιος αρκετά συγκινημένος από αυτή την κίνηση ανέβηκε στην σκηνή και ευχαρίστησε θερμά τους συντελεστές του δρώμενου.

Δείτε τη χορογραφία στο βίντεο που παραχωρήθηκε στο patrasevents.gr:Στιγμές του Χρήστου Γιαννόπουλου με το χορευτικό στο Αρχαίο Ωδείο αρκετά χρόνια πριν...

Βίντεο, φωτογραφία εξωφύλλου: Φένια Λυριντζή - Φωτογραφίες ρετρό: Κωστάντζα Κοσμάτου