Σε ανακοίνωση του, το σωματείο εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης» αναφέρει σχετικά με τα εγκαίνια του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» και την παρουσία του κ. Πολάκη:

Έρχεστε για να εγκαινιάσετε τι;

-Ένα ΕΡΓΟ που δεν σας ανήκει. Το κτίριο που δεν κατασκευάσατε εσείς , αλλά άλλοι, με την ΣΥΝΕΧΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας k΄των Εργαζόμενων.

-Την χωρίς σχεδιασμό και χωρίς χρηματοδότηση  μεταστέγαση που δυστυχώς με τις επιλογές σας την μετατρέψατε σε ΕΦΙΑΛΤΗ.

-Την συρρίκνωση κατά 50% του ΝΝΘώρακος, που από Νοσοκομείο το μετατρέψατε σε κλινική και την μετά από 30 χρόνια διακομιδή ασθενών  στην Αθήνα.

-Την επικίνδυνα συνεχιζόμενη ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του Νοσοκομείου

Τι;

μήπως τον ανύπαρκτο σχεδιασμό σας και την αδιαφορία σας, για την περαιτέρω ανάπτυξη του Νοσοκομείου, τις νέες κτιριακές υποδομές που χρειάζεται για να στεγάσει τις 150 και πλέον άστεγες κλίνες του και όχι μόνον.

Το Σωματείο μας και οι Εργαζόμενοι, που με τους αγώνες τους πέτυχαν αυτό το έργο, κράτησαν αυτό το Νοσοκομείο, θα περίμεναν ειδικά αυτήν την περίοδο, ΟΧΙ ΦΙΕΣΤΕΣ-ΕΓΚΑΙΝΙΑ k' ΠΑΝHΓYΡΙΑ, όπου θα δούμε να έρχονται ακόμη και ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ για το Νοσοκομείο μας ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, όπως είναι ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε, ούτε βεβαίως τις ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ των διαφόρων παραγόντων, όπως η προκλητικότατη και απαράδεκτη υποδιοικήτρια του ΝΝΘώρακος κλπ άλλων, αλλά σοβαρό σχεδιασμό και σκληρή δουλειά και ιδιαιτέρως την ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας, για σχετική και ουσιαστική  ΣΥΣΚΕΨΗ, παρουσία και των φορέων της περιοχής μας, για:

• Τις άκρως αναγκαίες και απαραίτητες περαιτέρω νέες  κτιριακές υποδομές, για τις οποίες δεν έχετε κάνει τίποτε απολύτως.

• Ουσιαστικές και όχι επικοινωνιακές Προσλήψεις ΜΟΝΙΜΩΝ Ιατρών και Προσωπικού.

• και βεβαίως την επαρκή χρηματοδότησή μας και την αναγκαία και απαραίτητη αύξηση του προϋπολογισμού μας τουλάχιστον  κατά 40 %.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως ΤΙΠΟΤΕ ΑΠ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ, γι΄ αυτό και είστε ΟΛΟΙ Σας ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ

Το Σωματείο μας και οι Εργαζόμενοι που με τους αγώνες τους πέτυχαν αυτό το έργο, κράτησαν αυτό το Νοσοκομείο, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ τους ΑΓΩΝΕΣ για ΟΛΑ τα προαναφερόμενα και όχι μόνον.