Αυτό το καλοκαίρι η σχεδιαστική πλατφόρμα It’s all, oh so souvenir to me! και ο πολιτιστικός χώρος T.A.F / The Art Foundation ενώνονται σε ένα πολύπλευρο εγχείρημα που βρίσκει στέγη στην οδό Νορμανού, στο Μοναστηράκι. Η νέα συνεργασία ξεκινά με το Oh!@TAF, το shop που δημιουργήθηκε μέσα στο κτίριο του T.A.F. για να φιλοξενήσει τη συναρπαστική συλλογή ελληνικού design του It’s all, oh so souvenir to me! 

Την Τρίτη 11 Ιουλίου στις 21.00 αποκαλύπτουμε το shop και γιορτάζουμε αυτή τη σύμπραξη με τα εγκαίνια της έκθεσης Vol. 5 του It’s all, oh so souvenir to me! Μια έκθεση που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά και παρουσιάζει 50 νέες προτάσεις, εμπλουτίζοντας την ήδη υπάρχουσα συλλογή του It’sall, ohsosouvenirtome! που μετράει 80 και πλέον συνεργασίες και εκατοντάδες αντικείμενα, στην κατηγορία του σουβενίρ. 

Στα εγκαίνια του Vol. 5 θα παρουσιαστεί και το αποτέλεσμα του εργαστηρίου WestofEast που πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο τον Απρίλιο του 2016 όπου σχεδιαστές, αρχαιολόγοι και καλλιτέχνες διαμόρφωσαν ομάδα εργασίας και περιηγήθηκαν σε διάφορα μέρη του νησιού, προκειμένου να δημιουργήσουν σειρά αντικειμένων / σουβενίρ με σημείο αναφοράς τη Λέσβο. 

It’s all, oh so souvenir to me! Vol. 5

Big opening party: Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, 21.00

Djs: Mr. Stathis Mitropoulos & Νίκος Ευθυμίου 

Η ιδέα του It’s all, oh so souvenir to me! δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2013. Από τότε διοργανώθηκαν τέσσερις μεγάλες εκθέσεις – Αθήνα (Ιούλιος 2013, Ιούνιος 2014), Νίσυρος (Σεπτέμβριος 2014), Μουσείο Μπενάκη (Μάρτιος 2015) και Θεσσαλονίκη (Ιούνιος 2016) – οι οποίες συγκέντρωσαν τις προτάσεις 80 και πλέον Ελλήνων σχεδιαστών γύρω από τον επαναπροσδιορισμό και επανασχεδιασμό ενός εξαιρετικά αμφιλεγόμενου αντικειμένου, του σουβενίρ. Τι σημαίνει, τι προτείνεται, πώς κατασκευάζεται, πώς μπορεί να διαφέρει από ό,τι προσφέρεται από την τουριστική αγορά; 

Αυτό που προέκυψε είναι μια σειρά αντικειμένων με αναφορά στην Ελλάδα που έχουν ποικίλες χρηστικές αξίες και ιδιότητες. Η συλλογή προσεγγίζει εκ νέου το σουβενίρ αντλώντας από διαφορετικά κοινωνικά, πολιτικά και πολιτισμικά θέματα, ενώ προβάλλει τη σύγχρονη ελληνική ταυτότητα ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα πρότυπα του είδους, συνδυάζοντας τη χρηστικότητα και την καινοτομία, την ευρηματικότητα και το χιούμορ. 

Στη σχεδιαστική πλατφόρμα οι δημιουργοί προέρχονται από ολόκληρο το φάσμα του design. Αρχιτέκτονες, product designers, σχεδιαστές μόδας και αξεσουάρ, φωτογράφοι, εικαστικοί, κεραμίστες, graphic designers την εμπλουτίζουν συνεχώς με την προσθήκη νέων αντικειμένων, αλλά και νέων συνεργασιών με άξονα πάντα τη στήριξη και την προώθηση της ελληνικής δημιουργίας και δημιουργικότητας.  

Το καλοκαίρι, λοιπόν, το ελληνικό σουβενίρ σαλπάρει από το Μοναστηράκι για να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.  

Συμμετέχουν οι δημιουργοί: A Future Perfect, AΗ!, ANAIA, B612, Colour Greece, Costas Bissas, Bomba Design, Busy Bee, Natasha Chatziangeli, Cream, Vivien Emmanouilidou, Halleluja, He-m-n-oid, jazzt design, Yiannis Karlopoulos, Danai Kehagia, Krama Jewellery Design, Lilly’s Papillon, Love Greek Design, Myrto Lykopoulou, Meet the Cat, Me Too, Mirella Manta, Mydesign Mylonades, neanikon, Neo Grec, om* in a box, Out of M.E, Nicos Rakas, Rdesign, Dimosthenis Serketzis, Studiomateriality, Sugar Line Productions, The Loops, The Round Button,  The Three Dots, Threesome Ceramics, TILT, Trouve mon Bouton, Christos Vlioras, Which Cat?, Yolanda Naranjo Art & Design.

Special souvenir project for the island of Lesvos – designers participating: Costas Bissas, Giorgos Katsaros, Michael Meimaroglou, Olga Saliampoukou, Dimosthenis Seketzis  

It’s all, oh so souvenir to me! Vol. 5!

Big opening party: Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, από τις 21.00

Djs: Mr. Stathis Mitropoulos & Νίκος Ευθυμίου