Μια παράσταση που σε τίποτα δεν είχε να ζηλέψει αυτές των "επαγγελματιών" ηθοποιών που ανεβαίνουν στις μεγάλες θεατρικές σκηνές της χώρας!

Η θεατρική ομάδα Αιθεροβάμονες του 3ου Λυκείου Πάτρας παρουσίασε στο συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ Πατρών την θεατρική κωμωδία "Ταρτούφος" του Μολιέρου με αποτέλεσμα το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Η πρώτη παράσταση δόθηκε την Παρασκευή 30 Ιουνίου ενώ ακολουθεί ακόμα μία στις 20:30 το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουλίου και αυτό γι όσους δεν πρόλαβαν μια πολύ καλή προσπάθεια που προετοιμαζόταν όλη τη σεζόν στις σχολικές αίθουσες και όχι σε κάποια σχολή.

Αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους που εντυπωσιαστήκαμε από το θέατρο των παιδιών...


Οι ερμηνείες ήταν εκπληκτικές και οι μαθητές κατάφεραν να αποτυπώσουν όλους του χαρακτήρες του Μολιέρου με εξαιρετικό τρόπο.

Σε αυτό βοήθησαν τα σκηνικά τα οποία επιμελήθηκε η κα. Γεωργία Ζαχαροπούλου που σκηνοθέτησε κιόλας την παράσταση και τα οποία μας μετέφεραν σε μια πραγματικότητα πολλών χρόνων πριν. Τα κοστούμια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας βοήθησαν τους ηθοποιούς να αποδώσουν ενώ το κοινό ζέστανε με τις αντιδράσεις του, το κλίμα στην αίθουσα που ανταποκρίθηκε στις ανάγκες του έργου.


Με αυτήν την παράσταση η τρίτη λυκείου του 3ου ΓΕΛ είπε αντίο στα "σχολικά χρόνια".

Το κλίμα όπως ήταν φυσικό εκτός από ενθουσιώδες αφού τα συγχαρητήρια "έπεφταν βροχή", έκρυβε και μια μικρή συγκίνηση.

Οι πρωταγωνιστές αγκάλιασαν τους δικούς τους ανθρώπους και τους καθηγητές που μαζί δούλεψαν και φέτος σκληρά. Τόσο σκληρά που ένας εκ των ηθοποιών/μαθητών εκτός των υποχρεώσεων του στο σανίδι κατάφερε να φέρει εις πέρας και τις πανελλήνιες εξετάσεις συγκεντρώνοντας 19.600 μόρια και γιορτάζοντας εις διπλούν μετά την παράσταση.

Με λίγα λόγια τα παιδιά απέδειξαν πως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα φτάνει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους... Τώρα όσοι δεν τα πήγαν και τόσο καλά, δε πειράζει! Οι δραματικές σχολές έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ:

Μολιέρου "Ταρτούφος" (Θεατρική ομάδα Αιθεροβαμόνες) 30-06-17 Part 1/2
Μολιέρου "Ταρτούφος" (Θεατρική ομάδα Αιθεροβαμόνες) 30-06-17 Part 2/2