Τα γενέθλια της πρωτοπόρου αεροπόρου Αmy Johnson τιμά με το σημερινό doodle η Google.

Πόσοι όμως από εσάς ξέρετε ποια είναι η εν λόγω κυρία;

Η Amy Johnson είναι η πρώτη γυναίκα που επιχείρησε και πραγματοποίησε το πρώτο υπερατλαντικό ταξίδι με αφετηρία την Αγγλία και τελικό προορισμό την Αυστραλία.

Η Amy Johnson θεωρείται επίσης σύμβολο επιμονής και φεμινιστικής έμπνευσης σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω των επιτυχιών της. Αν και η ίδια δεν ήταν τόσο ταλαντούχα ως πιλότος κατάφερε λόγω της αντοχής της να κυριαρχήσει σε ένα κατά κύριο λόγο αντρικό επάγγελμα.

Πριν το πρώτο της παγκόσμιο ρεκόρ το 1930 η ισχυρή αποφασιστικότητα και η οδήγηση της την οδήγησαν στο να είναι η πρώτη εκπαιδευμένη γυναίκα μηχανικός στον κόσμο, τίτλο που διατήρησε ωστόσο για μικρό χρονικό διάστημα.

Η Amy Johnson κατάφερε γρήγορα να προσχωρήσει στις τάξεις των άλλων κορυφαίων γυναικών αεροπόρων σπάζοντας αρκετά ακόμα παγκόσμια ρεκόρ - συμπεριλαμβανομένου του ρεκόρ του συζύγου της για την ταχύτερη σόλο πτήση από το Λονδίνο στο Κέιπ Τάουν.

Αργότερα μετατόπισε τις σόλο ιπτάμενες περιπέτειές της καθώς έγινε πρώτος αξιωματικός της Βοηθητικής Αεροπορικής Μεταφοράς κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.