Το φεστιβάλ Unity στο κέντρο της Αθήνας γίνεται πραγματικότητα και υλοποιείται μέσα από την Λαϊκή Ενότητα. Δυο μέρες με ριζοσπαστικές ιδέες, μουσική, πολιτική συζήτηση και διασκέδαση θα λάβουν χώρα με τους διοργανωτές να αναφέρουν τα εξής σε σχετικό δελτίο Τύπου.

«Μέσα στο καυτό καλοκαίρι, στο κέντρο της Αθήνας (πεζόδρομος Ερμού και Πειραιώς - Γκάζι), κόντρα στον «καιρό» των μνημονίων, της λιτότητας και της υποτέλειας, κόντρα στην καταθλιπτική απογοήτευση, κόντρα στα δήθεν αδιέξοδα, η Λαϊκή Ενότητα διοργανώνει το «Unity», το πρώτο της νεολαιίστικο (και όχι μόνο) πολιτικό - πολιτιστικό διήμερο στις 7 και 8 Ιούλη, φιλοδοξώντας να ξαναφέρει στο προσκήνιο την ορμητική δροσιά της νεολαίας και τις απελευθερωτικές ιδέες της Αριστεράς.

Δυο μέρες με σύγχρονα μουσικά συγκροτήματα. Δυο μέρες συζητήσεων με εκπροσώπους της ευρωπαϊκής Αριστεράς από την Γαλλία (Ανυπόταχτη Γαλλία), την Ισπανία (Ποδέμος - Ενωμένη Αριστερά), την Πορτογαλία (Μπλόκο της Αριστεράς), την Γερμανία (η Αριστερά), τον ακτιβιστή - πανεπιστημιακό Νηλ Ντέιβινσον (Βρετανία), τον Ερίκ Τουσέν (Βέλγιο).

Επιμένουμε στον δρόμο του ΟΧΙ στην λιτότητα και στα μνημόνια. Επιμένουμε στην ελπίδα της αντίστασης, της κοινωνικής δράσης, της ανατροπής. Επιμένουμε στην ενότητα της Αριστεράς και του λαού. Συζητάμε για την άμεση εναλλακτική λύση και την σοσιαλιστική προοπτική με εκπροσώπους της ελληνικής ριζοσπαστικής Αριστεράς.Παλεύουμε και τραγουδάμε! Ανυπότακτοι/ες – θα νικήσουμε!».