Στο διαγωνιστικό φεστιβάλ χορού "Step to a Dream" που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπάκτου σε συνεργασία με το σύλλογο «GONAFPAKTIA” την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 στην Ναύπακτο στο Παπαχαραλάμπειο βρέθηκε το εφηβικό τμήμα του Χορευτικού του Δήμου Πάτρας που με δύο χορογραφίες και διδασκαλία του υπεύθυνου  Χρήστου Γιαννόπουλου («δυνατός χορός»  και «Ζορμπάς») κατέκτησε το πρώτο βραβείο στα χορευτικά συγκροτήματα «παραδοσιακών «χορών».

Οι έφηβοι του χορευτικού του Δήμου Πάτρας ξεσήκωσαν τους θεατές αλλά και τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους έλληνες και ξένους αποσπώντας από την κριτική επιτροπή την υψηλότερη βαθμολογία (28,5).

Τα παιδιά πανηγύρισαν με την ψυχή τους την κατάκτηση της πρώτης θέσης σηκώνοντας ψηλά το τρόπαιο του νικητή. Σήμερα Πέμπτη θα πάρουν μέρος στο GALA ΧΟΡΟΥ που γίνεται στο λιμάνι της Ναυπάκτου.

Ήταν μια καταπληκτική διοργάνωση που για πρώτη φορά οργανώθηκε στην περιοχή μας αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια από διαγωνιζόμενους, γονείς και δασκάλους των χορευτών και των συγκροτημάτων. Καλλιτεχνική υπεύθυνη είναι η Μιλένα Σωτηροπούλου -   Sinelnikova που της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.


Η διοργάνωση βέβαια συνεχίζεται με  το "FOLKFESTIVAL”  30  Ιουνίου & 1 Ιουλίου 2107 που και σ΄ αυτό συμμετέχει το Χορευτικό τμήμα του Δήμου Πάτρας παρουσιάζοντας την Παρασκευή 30 Ιουνίου χορογραφίες σε έντεχνη λαϊκή μουσική και το Σάββατο 1 Ιουλίου χορούς από τις Κυκλάδες. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα απ΄ όλη την Ελλάδα και από 7 χώρες του εξωτερικού όπως Ρωσία, Κολομβία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κύπρος κ.λ.π. 

Το Σαββάτο το Χορευτικό του Δήμου Πάτρας θα βρίσκεται και στην εργατικές κατοικίες Κρύα Ιτεών  συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του τοπικού Συλλόγου όπως και στα Καμίνια σε εκδήλωση του Ομίλου «INNERWHEELPATRA-EUROPEA.

Η δυνατότητα συμμετοχής σε τρεις εκδηλώσεις ταυτόχρονα δείχνει και την δυναμική του Χορευτικού του Δήμου μας που μπορεί αξιολογότατα να τις υποστηρίζει χάρις στο μεγάλο αριθμό στελεχών  που εμπνέονται από τα ιδανικά της ερασιτεχνικής δημιουργίας.