Την 7η θέση στην Ευρώπη, με συγκομιδή 352 βαθμών, κατέλαβαν οι Greek Drops στην κατηγορία Senior Cheer Hip Hop. Οι Ελληνικές Σταγόνες εκπροσώπησαν επάξια την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου 2017 στην Tipsport Arena της Πράγας. Η ομάδα του ΑΓΟΠ Μυρτάλη, στην ίδια κατηγορία τερμάτισε στην 12η θέση με 312 βαθμούς. Δύο ομάδες από την Νορβηγία και μία από την Ρωσία κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις της κατηγορίας.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τις εμφανίζεις των κοριτσιών. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Μην ξεχνάμε πως μέρος έλαβαν πάνω από 4.000 αθλήτριες και προπονήτριες από 25 χώρες. Έχουμε πίστη στην δουλειά που κάνουμε και ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρότυπα είμαστε βέβαιοι πως θα καταφέρουμε και εμείς στο μέλλον να ξεχωρίσουμε», ανέφερε κατά την επιστροφή της ελληνικής αποστολής από την Τσεχία η υπεύθυνη εθνικών ομάδων Ευαγγελία Κρητικού.

Μάλιστα στην ίδια πτήση με την Ελληνική αποστολή του Cheerleading βρέθηκαν και οι παίκτριες της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Γυναικών που κατέλαβαν την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έτσι η Ελληνική σημαία κυμάτισε τόσο στο αεροδρόμιο της Πράγας όσο και στο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά την θερμή υποδοχή την ώρα της αποβίβασης των δύο ελληνικών ομάδων.


GREEK DROPS / SENIOR CHEER HIP HOP / ECU 2017

Οι ελληνικές συμμετοχές

Κατηγορία Senior Cheer Hip Hop (14 Ομάδες)7η θέση GREEK DROPS με 352 βαθμούς12η θέση ΑΓΟΠ ΜΥΡΤΑΛΗ με 312 βαθμούς

Κατηγορία Senior Free Style Pom (24 Ομάδες)14η θέση GREEK DROPS με 330 βαθμούς23η θέση ΑΓΟΠ ΜΥΡΤΑΛΗ με 297,5 βαθμούς

Κατηγορία Junior  Free Style Pom  (25 Ομάδες)21η θέση ΑΜΑΖΟΝΕΣ με 313,5 βαθμούς

Κατηγορία Junior Cheer Jazz (12 Ομάδες)11η θέση ΑΜΑΖΟΝΕΣ με 315 βαθμούς