Στην Βουλή έφτασε το θέμα της παύσης από τα διευθυντικά του καθήκοντα του διευθυντή φυλακών του Αγίου Στεφάνου Πάτρας, Αντώνη Ζήκου. Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής Αχαΐας Θόδωρος Παπαθεοδώρου, όπως επίσης και για την «παράτυπη» τοποθέτηση αρχιφύλακα.  

Η ερώτηση έχει ως εξής: «Στις 16 Ιουνίου επαύθη από τα καθήκοντα του αναιτιολόγητα και αντικαταστάθηκε ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας, κατά παράβαση των διατάξεων του ν. 4369/ 2016, σύμφωνα με τις οποίες έπρεπε να παραμείνει στην θέση του μέχρι την επιλογή νέου Προϊσταμένου Διεύθυνσης στο Κατάστημα από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Παράλληλα δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες σχετικά με τα κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής Προϊσταμένου Φύλαξης (αρχιφύλακας).

Συγκεκριμένα στην τοποθέτηση του Προϊσταμένου του Τμήματος Φύλαξης δεν τηρήθηκε ούτε το κριτήριο της αρχαιότητας, ούτε της εμπειρίας θέσης, γεγονός που είχε ως συνέπεια να παρακαμφθεί ένας υποψήφιος, ο οποίος είχε τα απαραίτητα προσόντα και να επιλεγεί ένας άλλος που διέθετε λιγότερα προσόντα.
Υπενθυμίζουμε δε ότι σύμφωνα και με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα σε περίπτωση ανάθεσης καθηκόντων όταν υπάρχουν περισσότεροι του ενός στον ίδιο βαθμό, υπερτερεί αυτός που έχει περισσότερο πλεονάζοντα χρόνο στον βαθμό, κριτήριο που επίσης δεν τηρήθηκε στην επιλογή του Προϊσταμένου Φύλαξης.

Αντιθέτως ο μοναδικός από τους υπηρετούντες που έχει κριθεί από υπηρεσιακό συμβούλιο δεν επελέγη, ενώ είχε 28 χρόνια υπηρεσίας, έναντι 22 χρόνων του υπαλλήλου που τελικά επελέγη. Η αντικανονική παύση Διευθυντή και η παράτυπη τοποθέτηση Αρχιφύλακα στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας καταδεικνύουν αυθαίρετες παρεμβάσεις στην λειτουργία των Σωφρονιστικών καταστημάτων».