Ένα νοσοκομείο είναι σίγουρα ένας χώρος που φέρνει θλίψη τις περισσότερες φορές αφού βάζει τους ανθρώπους σε δοκιμασίες με ασθενείς και επισκέπτες να τον έχουν συνδέσει με τον ανθρώπινο πόνο.

Ένας τέτοιος στενάχωρος χώρος πήρε ζωή και χρώμα μέσα από τον εθελοντισμό και τους νέους καλλιτέχνες που ήθελαν να γράψουν ή για την ακρίβεια να ζωγραφίσουν την δική τους ιστορία στο γενικό κρατικό νοσοκομείο της Πάτρας "Άγιο Ανδρέα".

Η ομορφιά ξεκινάει από μέσα και έτσι με έναν έξυπνο τρόπο πριν λίγο καιρό δημιούργησαν στους τοίχους του εσωτερικού χώρου  στο πολυόροφο κτίριο του ιδρύματος.

Σειρά είχε, το προαύλιο και έτσι σήμερα μιλάμε για ένα νοσοκομείο που φέρει graffiti στο μεγαλύτερο μέρος του και εννοούμε μοναδικές ζωγραφιές και όχι μουντζούρες.


«Εις Υγείαν»

Το Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας και η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας, σχεδίασε , διοργάνωσε και υλοποίησε τη δράση: «Εις Υγείαν».

Η δράση αφορούσε  τη δημιουργία τοιχογραφίας  σε δυο μεγάλους εξωτερικούς τοίχους στον περίβολο του νοσοκομείου, η οποία πραγματοποιήθηκε με την εθελοντική συμμετοχή, τη διάθεση και το μεράκι των νεαρών ταλαντούχων καλλιτεχνών: Γιώργου Ζαφειρόπουλου, Χρήστου Κατσίγιαννη & Γρηγόρη Πατσού.

Το κεντρικό θέμα  της τοιχογραφίας  είναι :

«Η ελευθερία και η υγεία μοιάζουν με το οξυγόνο.

Αισθάνεσαι την αξία τους όταν λείπουν»


Όπως αναφέρουν τα μέλη της ομάδας αξιοποίησαν αυτή τους τη δράση, την τέχνη ως τεχνική πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης, "Μέσω της τέχνης και μάλιστα της τέχνης με εικόνες που εμπεριέχουν μηνύματα, θέλουμε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη επιρροή και κινητοποίηση σε θέματα υγείας."


Μάλιστα αρωγούς σε αυτή τους την προσπάθεια, είχαν τους: Νικόλαο Τσανταρλιώτη, Κανέλλο Κανελλόπουλο, Γιάννη Πατρόνη-φωτογράφο, Χρήστο Λοτσάρη-κάμεραμαν, Γεωργία Λαμπίρη - μεταφράστρια, εταιρεία χρωμάτων “flame”, εταιρεία γραφιστικών  «ΓΡΑΜΜΗ», εταιρεία χρωμάτων «ΜΑΧΡΩ», Εστιατόριο «Παναχαϊκόν», τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, οι οποίοι  συνέδραμαν βάζοντας ο καθένας τους το δικό τους λιθαράκι, στο μέτρο που τους αναλογούσε και μέσω της ανακοίνωσης τους, τους ευχαριστούν από καρδιάς.