Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι μια ασφαλής πτητική συσκευή με την οποία μπορείς να βρεθείς σε ένα άλλο περιβάλλον, σε έναν αθέατο κόσμο που σε προκαλεί να τον ανακαλύψεις και να πετάξεις όπως κάνουν τα πουλιά.

Ένα απλό και πρακτικό μέσο που μπορεί να ικανοποιήσει την αναλλοίωτη στο χρόνο επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει. Βέβαια, θέλει και σύνεση προς τις δυνάμεις της φύσης, για να αποφύγει κανείς απρόοπτες καταστάσεις.

Σε ό,τι έχει να κάνει σε τοπικό επίπεδο, το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια για το αλεξίπτωτο πλαγιάς στην Πάτρα είναι εξαιρετικά μεγάλο αφού κοιτώντας κανείς προς τον Ομπλό μπορεί εύκολα να παρατηρήσει δεκάδες ανθρώπους -διαφόρων ηλικιών- να πετούν στον Αχαϊκό ουρανό, δίνοντας χρώμα πάνω από την πόλη μας.

Σε αυτούς θα πρέπει σίγουρα να συμπεριλάβουμε και τον 11χρονο Γεράσιμο, ο οποίος πραγματοποίησε καλές πτήσεις και προσγειώσεις υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή Ανδρέα Μερέλη.


To αλεξίπτωτο ήταν Ιcaro Instict TE large (έως 130kg) κι έγινε διθέσιο για την περίσταση, καθώς το κανονικό διθέσιο είναι πολύ μεγάλο και θα ήταν εκτός φακέλου πτήσης για το συνολικό τους βάρος.