Μια νέα υπέροχη δουλειά είδαμε από το Taish, τον κατά κόσμον, Γιώργο Δημητρακά, έναν από τους πιο αξιόλογους street artists που έχουμε στην Πάτρα.

Δίπλα στο γκράφιτι που είχε δημιουργήσει πριν από δύο περίπου μήνες, στο γκαράζ της 25ης Μαρτίου, ο Taish έφτιαξε ένα νέο σχέδιο που σε ταξιδεύει και δίνει χρώμα σε έναν ακόμα γκρι τοίχο της Πάτρας.

Ο λόγος για το "my desert flower", όπως το ονόμασε ο ίδιος στα social media, ένα σχέδιο που παραπέμπει στην αφρικάνικη κουλτούρα, που σύμφωνα με τα όσα μας έχει δείξει από την δουλειά του, την αγαπάει ιδιαίτερα.

«Πράγματι έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία προς τον αφρικάνικο πληθυσμό και στη συγκεκριμένη κουλτούρα» τονίζει ο ίδιος. «Μου αρέσουν τα έντονα χαρακτηριστικά τους, τα σαρκώδη χείλη τους και τα μεγάλα εκφραστικά τους  μάτια».

Το σχέδιο σκιαγραφεί την εικόνα ενός κοριτσιού με μεγάλα μάτια και την ονομασία του την πήρε μέσα από την γνωστή ταινία το "Λουλούδι της Ερήμου". «Ήθελα να το αφιερώσω στην παγκόσμια ημέρα μετανάστευσης και σκοπός μου ήταν να δώσω ένα ιδιαίτερα έντονο χρώμα, ζωηρό και φανταχτερό που να έρχεται σε αντίθεση με την ζωή των ανθρώπων αυτών που ακολουθούν το ρεύμα της μεταναστευτικής κίνησης».


Ένα ρεύμα που πλέον με την κατάσταση που υπάρχει στον κόσμο είναι παγκόσμιο και δεν αφορά μόνο τους Αφρικανούς ή τους Ασιάτες, αλλά και μας τους Έλληνες, με τον κάθε λαό να το βιώνει με τον δικό του τρόπο.

«Το χρώμα του σχεδίου αποτελεί για μένα σύμβολο αντοχής και δυναμικότητας των μεταναστών από όποια πλευρά και αν το πιάσεις. Πόσω μάλλον για τους Αφρικανούς που έχουν ξεριζωθεί εδώ και αιώνες από τις πατρίδες τους, αντιμετωπίζοντας καταστάσεις όπως η δουλεία και ο ρατσισμός.

Αυτό το βλέμμα, λοιπόν, του σχεδίου ήθελα να έχει ένα χρώμα ελπίδας στα μάτια των περαστικών. Ένα βλέμμα αναμονής για κάτι καλύτερο. Όχι μόνο για τους Αφρικανούς, αλλά για άλλους τους μετανάστες. Για όλο τον κόσμο επί της ουσίας…».