Με αφορμή την παρουσίαση του ισολογισμού (2016) της ΔΕΥΑΠ, ο οποίος εμφανίζει κέρδη ύψους 2.196.817 ευρώ και φόρους περίπου 670.000 ευρώ, η «Νέα Πόλη» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ παρουσίασε για άλλη μια φορά κέρδη και φόρους. Ανάλογη ήταν η εικόνα και την περσινή χρονιά, στον ισολογισμό του 2015. Τότε, ο εκπρόσωπος της δημοτικής μας παράταξης στο ΔΣ της ΔΕΥΑΠ είχε τονίσει την ανάγκη να δοθούν αυτά τα χρήματα για επενδύσεις, γεγονός που θα μείωνε τους αντίστοιχους φόρους που καταλήγουν στην μαύρη τρύπα των μνημονίων.

Η φετινή δικαιολογία της διοίκησης της ΔΕΥΑΠ ήταν ότι άλλαξε η νομοθεσία τον προηγούμενο Αύγουστο και δεν ήταν σε θέση η δημοτική επιχείρηση να δημοπρατήσει έργα. Αλλά ακόμα κι αν τον περσινό Αύγουστο δημοπρατούνταν έργα, μέχρι να υπογραφούν συμβάσεις και να ξεκινήσουν θα ήταν αδύνατο να είχαμε απορροφήσεις ύψους 2 εκ. μέχρι το τέλος του 2016.

Οι χειρισμοί της διοίκησης της ΔΕΥΑΠ φανερώνουν κωλυσιεργία και αδράνεια. Δεν εκπόνησαν μελέτες και δεν δημοπράτησαν έργα. Δεν ενδιαφέρεται για τον δημότη και ιδιαίτερα γι’ αυτόν που έχει πραγματικά μεγάλες ανάγκες.

Αναλώνονται σε πορείες και υποστηρίζουν ότι δήθεν δεν διαθέτουν κονδύλια για να αντικαταστήσουν το δίκτυο ύδρευσης 50 χλμ. που λειτουργεί με σωλήνες αμιάντου. Ας μας απαντήσουν: Μήπως λύθηκαν όλα τα προβλήματα και κρατούν τα χρήματα στο ταμείο;

Η δημοτική αρχή δεν δικαιολογείται να πιάνεται κοιμώμενη για δεύτερη συνεχή χρονιά. Δυστυχώς έμειναν αδρανείς με αποτέλεσμα να χάνονται περίπου 700.000 ευρώ για έργα που θα ανακούφιζαν περιοχές με προβλήματα στην ύδρευση και την αποχέτευση.