Πραγματοποιήθηκαν με κάθε επιτυχία την παρελθούσα Κυριακή το απόγευμα, στην αίθουσα συναυλιών του Οργανισμού της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ "Τόλης Νομικός’’, οι απολυτήριες διπλωματικές εξετάσεις της Σχολής Διεύθυνσης Χορωδίας, του ΩΔΕΙΟΥ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος, Διοικητική Διεύθυνση: Έφη Καββαδία- Ζέρβα], τάξης του καθηγητή και Διευθυντού της Ε.Λ.Σ., Μαέστρου Αγαθάγγελου Γεωργακάτου. 

Στις εξετάσεις, έλαβαν μέρος οι γνωστές μουσικοί της πόλης μας, Λίνα Γερονίκου, Έλενα Δρουκοπούλου, Κατερίνα Πολυμενάκου και Λούση Χριστοδούλου [τάξη διπλώματος], αλλά η Αρετούσα Νικολοπούλου [προαγωγική τάξη Δ΄ προς Ε΄] και οι οποίες εξετάσθηκαν ενώπιον κοινού, στη διεύθυνση Ορχήστρας και χορωδίας χωρίς συνοδεία, όπως και στη διδασκαλία της χορωδίας. 

Στην όλη πολύωρη και επίπονη διαδικασία, έλαβαν μέρος, Ορχήστρα Δωματίου με επιλεγμένους καθηγητές εγχόρδων οργάνων καθώς και Φωνητικό Σύνολο, με βάση επαγγελματίες χορωδούς. 

Η ορισθείσα από το Υπουργείο Πολιτισμού, εξεταστική επιτροπή, συγκροτήθηκε από το Διευθυντή του Ωδείου, Γιώργο Μπουρδόπουλο, το συνθέτη Νέστορα Τέιλορ, τον Μαέστρο Κωστή Κωνσταντάρα, το συνθέτη και πιανίστα Ανδρέα Ζαφειρόπουλο και τον καθηγητή της τάξεως, Αγαθάγγελο Γεωργακάτο και η οποία έκρινε όλες τις υποψήφιες, άξιες απονομής του Διπλώματος Διεύθυνσης Χορωδίας, με το γενικό βαθμό ΑΡΙΣΤΑ. 

Εκπρόσωπος του υπουργείου παρέστη ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Πάτρας, Σταμάτης Λέκκας, ενώ τις εξετάσεις, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας, παρακολούθησε και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, Μο Σταύρος Σολωμός.