Ξεκινάει σήμερα ( Τρίτη) στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, το  τριήμερο κουκλοθεάτρου, που εντάσσεται στην ενότητα «Τα παιδία παίζει», στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017.

Κούκλες, γέλιο, φαντασία, δημιουργία και …θέατρο από 27 έως και 29 Ιουνίου ( Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη) 2017, στις 9 το βράδυ θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους σε κόσμους παραμυθένιους.

Τίτλος των τριήμερων εκδηλώσεων «ΟΝΕΙΡΟΥ…ΔΡΑΣΕΙΣ».

Σήμερα  Τρίτη και αύριο  Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί  η  παράσταση Κουκλοθέατρου «ΟΝΕΙΡΟΚΟΥΚΛΕΥΕΙΝ ΠΛΑΓΙΩΣ». Μεθαύριο Πέμπτη θα γίνει η παρουσίαση της παράστασης, θα ακολουθήσει το παιδικό εργαστήρι κούκλας και στη συνέχεια θα δοθεί  θεατρική παράσταση «Από παιδιά για παιδιά».

Οι παραστάσεις και το εργαστήρι  φέρουν την υπογραφή του Γεράσιμου Μουρελάτου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Γεράσιμος Μουρελάτος

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι συνταξιούχος μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού. Ασχολείται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και την κατασκευή κούκλας και φιγούρων καραγκιόζη. Έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στο παρελθόν τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Η πρώτη έκθεση πραγματοποιήθηκε το 1992 στη γκαλερί  “Επίκεντρο” με θέμα: «Μια σατιρική ανάγνωση προσώπων με πηλό»

Το 2008 πραγματοποίησε έκθεση στην “Ποικίλη Στοά” με θέμα: «Η υπερηφάνεια της ανορθογραφίας» η οποία παρουσίαζε κεφάλια κατασκευασμένα από χαρτοπολτό.

Το 2011 στον Πολυχώρο “Ντιβάνι” πραγματοποίησε την τελευταία έκθεση με δερμάτινες φιγούρες.

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις με τους Πατρινούς καλλιτέχνες σε διάφορους χώρους.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την κατασκευή κούκλας κουκλοθέατρου, καθώς και παίζει ερασιτεχνικά.