Μπορεί ο Ψαθόπυργος, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτρας, εκεί που ενώνεται ο Πατραϊκός με τον Κορινθιακό, να διαθέτει μία από τις πιο όμορφες παραλίες, με καθαρή θάλασσα και βαθιά νερά, όμως…

Πώς να το κάνουμε; Οι τσούχτρες και οι μέδουσες είναι ένα πρόβλημα για τους λουόμενους. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών που πήγαν για μπάνιο στην παραλία του Ψαθόπυργου το απόγευμα της Δευτέρας, οι μέδουσες και οι τσούχτρες έκαναν πάρτι.  

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην μπορεί ο κόσμος να μπει στην θάλασσα και να απολαύσει το μπάνιο του, αφού ήταν σίγουρο ότι όλο και κάποια μέδουσα ή τσούχτρα θα «κολλούσε» πάνω του.

Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού και έχει πλήξει κυρίως τις ακτές του Κορινθιακού και συνεχίζεται, προς μεγάλη απογοήτευση των λουόμενων και των κατοίκων των παραθαλασσίων χωριών που περιμένουν να έρθει η στιγμή που θα μπορούν χωρίς φόβο να απολαύσουν την θάλασσα.

Όπως έχουν αναλύσει ήδη αρκετοί ερευνητές με δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ το φαινόμενο που είναι αφύσικο για την εποχή οφείλεται στην υπέρ- αλίευση και την μόλυνση.

Στην δε παραλία του Ψαθόπυργου το απόγευμα της Δευτέρας οι τσούχτρες και οι μέδουσες ήταν τόσο πολλές που οι ηλικιωμένες γυναίκες τις μάζευαν με την απόχη και τις έβαζαν στα κουβαδάκια των μικρών παιδιών για να τις χαζεύουν. Σκεφτείτε δηλαδή τι γινόταν.

Δείτε το βίντεο από την παραλία του Ψαθόπυργου:


Τσούχτρες & Μέδουσες κάνουν πάρτι σε παραλία Αχαϊας