Η γνωστή θεατρική κωμωδία που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην εποχή της ο "Ταρτούφος" του Μολιέρου, ζωντανεύει ξανά μέσα από τις προσπάθειες της θεατρικής ομάδας του 3ου Γελ Πατρών, "Aιθεροβάμονες"!

Την Παρασεκυή 30 Ιουνίου και την Κυριακή 2 Ιουλίου θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε αυτή την ξεωριστή παράσταση στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πάτρας στις 20:30 το απόγευμα.

Μετά από πολλές πρόβες και μελέτη πάνω στην θεατρική κωμωδία οι μαθητές του Λυκείου αποχαιρετούν την σχολική χρονιά και μας καλούν να περάσουμε όμορφα σε μια παράσταση που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αυτές των επαγγελματιών ηθοποιών.

Δεν υπάρχει άλλωστε τίποτα καλύτερο από το να βλέπεις νέα παιδιά που παρά τα διαβάσματα τους και το άγχος των εξετάσεων να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να ανέβουν στο σανίδι πανέτοιμοι.

Μιλώντας με την κα. Γεωργία Ζαχαραοπούλου που βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών σκηνοθετόντας τον "Ταρτούφο" τους μας ανέφερε πως δεν υπήρξε καμία πίεση κατα τη διάρκεια της χρονιάς. "Εργάζομαι με τα παιδιά αυτά τρία χρόνια και φέτος μου πρότειναν αυτό το έργο και μάλιστα ήθελαν πολύ να το ανεβάσουν. Νομίζω πως έχει γίνει μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια."

Να σημειώσουμε πως τα κοστούμια που θα χρησιμοποιηθούν το διήμερο είναι από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας ενώ η είσοδος στο κοινό, εντελώς δωρεάν.

Ο χώρος κλιματίζεται ενώ θα δοθούν και δώρα στους τυχερούς που θα επιλεχθούν έπειτα από κλήρωση.

Αξίζει να το δείτε γιατί εκτός τους ότι αν και γραμμένο το 1664 παραμένει επίκαιρο προέρχεται από την συλλογική προσπάθεια των ερασιτεχνών μαθητών άρα δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη!


Λίγα λόγια για το έργο

Ο “Ταρτούφος” είναι από τις πιο γνωστές κωμωδίες   του Μολιέρου, αλλά και το όνομα του κυριότερου χαρακτήρα της. Η πρώτη της παράσταση έγινε το 1664 και από τότε παίζεται συχνά σε θέατρα όλου του κόσμου.

Η επιρροή της κωμωδίας αυτής είναι τόσο σημαντική που οδήγησε στη δημιουργία του όρου «ταρτουφισμός», που είναι συνώνυμος με την υποκριτική συμπεριφορά, το φαρισαϊσμό. 

Ο Ταρτούφος, ένας ψευτοθρησκευόμενος επαρχιώτης, έχει γοητεύσει με τις υποκριτικές επιδείξεις ευσέβειας σε τέτοιο βαθμό τον Οργκόν, έναν πλούσιο Παριζιάνο αστό, που ο δεύτερος τον έχει για τα καλά εγκαταστήσει στο σπίτι του. Τον εμπιστεύεται απόλυτα, του έχει αφεθεί ολοκληρωτικά. Προτίθεται, μάλιστα, προκειμένου να τον κάνει γαμπρό του, να αθετήσει την υπόσχεση γάμου που είχε δώσει στον Βαλέριο, τον αγαπημένο της κόρης του Μαριάνας.

Με εξαίρεση την μητέρα του Οργκόν, η οποία έχει πέσει επίσης θύμα της υποκρισίας του Ταρτούφου, όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, και η ακόλουθος της Μαριάνας, η Ντορίν, μάχονται να ανοίξουν τα μάτια του Οργκόν, εκείνος όμως... δεν ακούει τίποτα μέχρι που θα ρθουν τα χειρότερα...

Διανομή ρόλων

Τσάμης Κωνσταντίνος          Ταρτούφος

Λιούρδη Θάλεια                    Ελμίρα

Μακρής Νικος                      Οργκόν

Γιάνναρου Αγγελική              Μαριάννα

Λέσι Ηλίας                           Βαλέριος

Γιούλη Μάρα                        Κα Περνέλ

Αλευράς Σπυρίδων               Κλεάνθης

Κυριακού Βασιλική                Ντορίνα

Πέτρος Λάμαρης                   Δάμις

Καλαμάς Νικόδημος             Παστρικός

Κανέλλης Μάριος                 Αστυνομικός

Ηλιοπούλου Σταυρούλα        Αφηγήτρια

Mπαζάρογλου Κων/να          Επιμέλεια χορογραφίας

Σκηνοθεσία-επιμέλεια : Ζαχαροπούλου Γεωργία

Τεχνική-ενδυματολογική επιμέλεια: Τεκτωνίδου Δόμνα