Ένα πολιτιστικό διήμερο οργάνωσε ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων στο Σκαγιοπούλειο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017.

Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος εγκαινίασε την ενότητα «Μέρες Σκαγιοπουλείου», δημιουργώντας μια διαφορετική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή. Πλήθος κόσμου απόλαυσε δυο εξαιρετικές βραδιές.  Ο φωτισμός, η διαμόρφωση και φυσικά οι πολιτιστικές δράσεις, ανέδειξαν έναν ακόμη χώρο πολιτισμού που έμενε αναξιοποίητος.  

Με σύνθημα «παλεύουμε για ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς φτώχια και προσφυγιά, χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους», ο Παμμικρασιατικός πραγματοποίησε την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Ιουνίου, σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με κεντρικό τίτλο «Μεσόγειος… θάλασσα ειρήνης», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το βράδυ της Παρασκευής, το Μουσικό Εργαστήρι του Συνδέσμου, με τη   συμμετοχή του Γυναικείου Φωνητικού συνόλου «Αντηχώ» παρουσίασαν  τη μουσική παράσταση «Μεσόγειος …θάλασσα ειρήνης», με τραγούδια των λαών της Μεσογείου, σπουδαίων συνθετών και ερμηνευτών, όπως Z. Livaveli, Ζ. Μουστακή, Γ. Μαρκόπουλου, E. Piaf, Μ. Θεοδωράκη, L. Liach κ.α , οι οποίοι τόνισαν με το έργο τους  την ανάγκη για παγκόσμια ειρήνη και συμφιλίωση των λαών της Μεσογείου.

Επίσης, το Σάββατο τη σκυτάλη πήραν όλα τα χορευτικά τμήματα του Συνδέσμου (παιδικά, παραδοσιακό ενηλίκων, Πόντου, Θράκης, Καππαδοκίας – Μικράς Ασίας, Ελλήνων χορός, Latin-Rock&Roll) , καθώς και το μουσικό σχήμα Belle Epoque.

Δείτε φωτογραφίες: