Ξέρετε την «ομάδα του 5 ευρώ» στην Πάτρα ;

Ίσως να την έχετε ακούσει, αφού υλοποιεί ένα ξεχωριστό έργο που βασίζεται σε μία απλή φιλανθρωπία που σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακόμα την δυνατότητα να κάνουμε, προκειμένου να βοηθήσουμε αυτούς που δεν μπορούν.

Να βάλουμε, δηλαδή, 5 ευρώ το μήνα από την τσέπη μας ως συνδρομή για να βοηθήσουμε ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση οικονομικά.

Η ιδέα αυτή ξεκίνησε από επτά συνταξιούχες εκπαιδευτικούς της Πάτρας μετά από ένα θέμα που είχε ταρακουνήσει την τοπική κοινωνία για ένα υποσιτιζόμενο παιδί που χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Οι κυρίες αυτές αποφάσισαν να κόψουν δύο καφέδες το μήνα και να διαθέσουν τα χρήματα αυτά σε έναν ιερό σκοπό, στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης και της αγάπης.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά, εκτός βέβαια από την κρίση και τις καταστάσεις που παραμένουν ίδιες και ακόμα πιο δύσκολες ίσως. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος» η ομάδα των 5 ευρώ αριθμεί πλέον 400 μέλη και έχει αναλάβει την φροντίδα 60 οικογενειών καλύπτοντας τα καθημερινά έξοδα διατροφή τους.  

Ταυτόχρονα την χρονιά που μας πέρασε , προσέφερε πρωινό σε 120 μαθητές σχολείων της Πάτρας , μετά από συνεργασία που είχαν με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Έμπρακτοι υποστηρικτές της ομάδας είναι ορισμένες γνωστές επιχειρήσεις και βιομηχανίες της Πάτρας που δίνουν κάθε τόσο τα προϊόντα τους ενισχύοντας την όλη προσπάθεια. Αυτό που θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι τα μέλη της ομάδας αυτής διατηρούν την ανωνυμία τους, αποφεύγοντας κάθε μορφή δημοσιότητας.

Με την ίδια διακριτικότητα φροντίζουν και τις  60 οικογένειες της Πάτρας έχοντας ανοίξει λογαριασμό σε συγκεκριμένα καταστήματα για την προμήθεια των ειδών διατροφή τους, καλύπτοντας τους παράλληλα και κάποιες έκτακτες ανάγκες που κάθε φορά μπορεί να προκύπτουν.