Ο “Ταρτούφος” είναι από τις πιο γνωστές κωμωδίες   του Μολιέρου, αλλά και το όνομα του κυριότερου χαρακτήρα της. Η πρώτη της παράσταση έγινε το 1664 και από τότε παίζεται συχνά σε θέατρα όλου του κόσμου.

 Η επιρροή της κωμωδίας αυτής είναι τόσο σημαντική που οδήγησε στη δημιουργία του όρου «ταρτουφισμός», που είναι συνώνυμος με την υποκριτική συμπεριφορά, το φαρισαϊσμό. 

Ο Ταρτούφος, ένας ψευτοθρησκευόμενος επαρχιώτης, έχει γοητεύσει με τις υποκριτικές επιδείξεις ευσέβειας σε τέτοιο βαθμό τον Οργκόν, έναν πλούσιο Παριζιάνο αστό, που ο δεύτερος τον έχει για τα καλά εγκαταστήσει στο σπίτι του. Τον εμπιστεύεται απόλυτα, του έχει αφεθεί ολοκληρωτικά. Προτίθεται, μάλιστα, προκειμένου να τον κάνει γαμπρό του, να αθετήσει την υπόσχεση γάμου που είχε δώσει στον Βαλέριο, τον αγαπημένο της κόρης του Μαριάνας.

       Με εξαίρεση την μητέρα του Οργκόν, η οποία έχει πέσει επίσης θύμα της υποκρισίας του Ταρτούφου, όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, και η ακόλουθος της Μαριάνας, η Ντορίν, μάχονται να ανοίξουν τα μάτια του Οργκόν, εκείνος όμως.........δεν ακούει τίποτα μέχρι που θάρθουν τα χειρότερα.......

Διανομή ρόλων

Τσάμης Κωνσταντίνος Ταρτούφος

Λιούρδη Θάλεια Ελμίρα

Μακρής Νικος Οργκόν

Γιάνναρου Αγγελική Μαριάννα

Λέσι Ηλίας Βαλέριος

Γιούλη Μάρα Κα Περνέλ

Αλευράς Σπυρίδων Κλεάνθης

Κυριακού Βασιλική  Ντορίνα

Καλαμάς Νικόδημος Παστρικός

Κανέλλης Μάριος Αστυνομικός

Ηλιοπούλου Σταυρούλα        Αφηγήτρια

Mπαζάρογλου Κων/να Επιμέλεια χορογραφίας 

Σκηνοθεσία-επιμέλεια : Ζαχαροπούλου Γεωργία

Τεχνική-ενδυματολογική επιμέλεια: Τεκτωνίδου Δόμνα


Παρασκευή 30 Ιουνίου και Κυριακή 2 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο ΤΕΙ Πάτρας
Ώρα: 20:30

Θα διατεθούν λαχνοί με πλούσια δώρα

Είσοδος Δωρεάν