Ξεκινάει σήμερα το διήμερο εκδηλώσεων με σύνθημα «παλεύουμε για ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς φτώχεια και προσφυγιά, χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους», που διοργανώνει ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο την «αυλαία» στην ενότητα «Μέρες Σκαγιοπουλείου».

Οι εκδηλώσεις, που έχουν κεντρικό τίτλο «Μεσόγειος… θάλασσα ειρήνης», θα πραγματοποιηθούν στον υπαίθριο χώρο του Σκαγιοπουλείου, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο.

Ειδικότερα, σήμερα Παρασκευή στις 9.30 το βράδυ, το Μουσικό Εργαστήρι του Συνδέσμου, με τη   συμμετοχή του Γυναικείου Φωνητικού συνόλου «Αντηχώ» θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «Μεσόγειος …θάλασσα ειρήνης», με τραγούδια των λαών της Μεσογείου, σπουδαίων συνθετών και ερμηνευτών, όπως Z. Livaveli, Ζ. Μουστακή, Γ. Μαρκόπουλου, E. Piaf, Μ. Θεοδωράκη, L. Liach κ.α , οι οποίοι τόνισαν με το έργο τους  την ανάγκη για παγκόσμια ειρήνη και συμφιλίωση των λαών της Μεσογείου.

Αύριο Σάββατο στις 9.00 το βράδυ, τη σκυτάλη παίρνουν όλα τα χορευτικά τμήματα του Συνδέσμου (παιδικά, παραδοσιακό ενηλίκων, Πόντου, Θράκης, Καππαδοκίας – Μικράς Ασίας, Ελλήνων χορός, Latin-Rock&Roll) , καθώς και το μουσικό σχήμα Belle Epoque.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.