Το ραντεβού τους με τους Πατρινούς ανανέωσαν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Οδυσσέας Ιωάννου που συνεπήραν το κοινό με την πρώτη τους μουσικοθεατρική παράσταση «9.05» στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017, το βράδυ της Πέμπτης.

Το ταξίδι στο χρόνο τερματίζεται σήμερα στις 9.30 στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, όπου ανεβαίνει η τελευταία παράσταση που αγαπήθηκε από χιλιάδες θεατές σε όλη την Ελλάδα.

Περιμένοντας την αμαξοστοιχία των 9.05, μια μπάντα μουσικών ξεκινάει πρόβες αξιοποιώντας το χρόνο της. Ο Οδυσσέας Ιωάννου, σε ρόλο αφηγητή, συνδέει εποχές και μελωδίες, αναδεικνύοντας τη διαχρονική σχέση της χώρας με το τραγούδι. «Στις ταβέρνες αγράμματα τραγουδούν νομπελίστες», ανέκαθεν «τα… έπιναν με Ρίτσο και με Βάρναλη».

Το ταξίδι έχει αφετηρία τη μεταπολίτευση και φθάνει στο σήμερα. Περιλαμβάνει μια πολιτική διαδρομή με μουσικούς σταθμούς και καταλήγει εμψυχωτική. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τραγουδά «Το παιχνίδι παίζεται ακόμα» ξεσηκώνοντας το κοινό και παρακινώντας το να μην περιμένει άλλη …αμαξοστοιχία. Αποσύρεται, αλλά επανέρχεται στο τελευταίο ανκόρ. Προτρέπει «να αποχαιρετιστούμε όρθιοι και δυνατοί» και αποδίδει: «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ».

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση δουλεμένη σε κάθε της σημείο, που αναμφισβήτητα έχει επίκεντρο τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, αλλά υποστηρίζεται εξαιρετικά από την πληθωρική παρουσία της Ρίτας Αντωνοπούλου, τα περιγραφικά κείμενα του Οδυσσέα Ιωάννου και την μελωδική φωνή της Μαίρης Μπρόζη.

Οι θεατές απολαμβάνουν εμφανίσεις και κινήσεις γεμάτες θεατρικότητα, με εμφανείς τις σκηνοθετικές παρεμβάσεις του Παντελή Βούλγαρη. 

Μέσα από διάλογο και εμβόλιμες ατάκες, οι μουσικοί συστήνονται στο κοινό. Στο πιάνο οι Ανδρέας Αποστόλου, Γιώργος Θεοδώροπουλος, στα Drums και τα κρουστά Στέφανος Δημητρίου, ο Βαγγέλης Πατεράκης στο Ηλεκτρικό Μπάσο, η Μαίρη Μπρόζη βιολί και τραγούδι, ο Γιάννης Αυγέρης στις κιθάρες και τα πνευστά.
Ένα τρένο που αργεί, μία μπάντα μουσικών και ένας παραγωγός ραδιοφώνου περιμένουν στον σταθμό, όπου συναντιούνται μελωδίες, σκέψεις, εικόνες, συναισθήματα, προσδοκίες και διαψεύσεις των τελευταίων σαράντα χρόνων. Μια ακόμη διαδρομή, η τελευταία ξεκινάει σήμερα στις 9.30 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Κείμενα: Οδυσσέας Ιωάννου
Μουσική ενορχήστρωση: Ανδρέας Αποστόλου
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Μπίτος
Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης
Τιμές εισιτηρίων: Θα διατεθούν στην προπώληση περιορισμένα εισιτήρια των 12€. Μετά την εξάντληση τους η τιμή προπώλησης θα είναι 15€ και στο ταμείο την μέρα της παράστασης.
Σημεία Προπώλησης:
• Βιβλιοπωλείο Discover, Πατρέως 30, τηλ 261 0624916
• Βιβλιοπωλείο «Γωνιά του βιβλίου», Αγίου Νικολάου 32 τηλ 2610 223688
• Sud Cafe, Αράτου 1 (πίσω από τα ΚΤΕΛ), τηλ 261 0222074
• Καφενείο «Το Θρανίο», Κιλκίς 37, τηλ 261 0453783
• Στα καταστήματα Seven Spots, Media Markt, My Market και σε όλα τα φυσικά σημεία προπώλησης viva.gr
• Ηλεκτρονικά στο viva.gr
• Τηλεφωνικά στο 11876