Ο υπάλληλος της εταιρίας ασφαλείας που επέβαινε στο ψεκαστικό ελικόπτερο που κατέπεσε στον Σχινιά μετέδιδε live την μοιραία πτήση μέχρι την τελευταία στιγμή. 

Στο προφίλ του στο facebook υπάρχει ακόμα το βίντεο από την μετάδοση, που ξεκίνησε στις 09:23 το πρωί και διαρκεί περίπου ενάμιση λεπτό. Αρχικά φαίνεται ο υδροβιότοπος του Σχινιά από ψηλά, ενώ όσο προχωρά, το ελικόπτερο φαίνεται να αποφασίζει να χάνει ύψος και να αυξάνει ταχύτητα, ενώ ακούγεται μόνο ο ήχος από την μηχανή. 

Ξαφνικά η εικόνα διακόπτεται βίαια, χωρίς και πάλι να ακούγεται κάτι. 

Φίλοι και γνωστοί του υπαλλήλου που σκοτώθηκε στο δυστύχημα εκφράζουν με σχόλια στο βίντεο την θλίψη τους. 


Στο protothema.gr μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου και εξήγησε πώς σημειώθηκε η τραγωδία: «Το περιστατικό έγινε εκτός υπηρεσίας. Αφού τελείωσε τη ρίψη ο χειριστής, ένας φοιτητής που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα στην περιφέρεια ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία. Τότε, και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου ζήτησε να μπει και εκείνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, ο χειριστής ήταν συνταξιούχος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ηλικίας γύρω στα 55.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 9:48 το πρωί. Επί τόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα καθώς και ελικόπτερο του Ναυτικού, οι οποίοι συμμετείχαν στη δύσκολη επιχείρηση λόγω τους βαλτώδους σημείου.