Σταθερή παραμένει η θέση των κατοίκων των περιοχών της Πάτρας από τις οποίες αναμένεται να περάσει το σύγχρονο τρένο της ΕΡΓΟΣΕ.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη που έγινε από τους συλλόγους του Καστελόκαμπου, των Μποζαιτίκων και του Προαστίου Παραλίας, οι κάτοικοι επιμένουν είτε στην Περιμετρική διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής, είτε στην υπογειοποίηση της χάραξης, πιστεύοντας ότι ένα διαφορετικό ενδεχόμενο θα είναι ολέθριο για τις συνοικίες τους.

Μάλιστα το υπόμνημα που σύνταξε η συντονιστική επιτροπή που έχει καθοριστεί από  τους κατοίκους της περιοχής για το όλο θέμα,  αναφέρεται στην υποβάθμιση των συνοικών από την δραματική ανύψωση των τειχών από την ανύψωση της σιδηροδρομικής γραμμής του ηλεκτροκίνητου τρένου.

Επισημαίνουν το κίνδυνο διχοτόμησης της περιοχής τους, με το τοίχος φράγμα που ενδέχεται να στηθεί εμποδίζοντας την πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο, αλλά και απαιτούν την μη κατάργηση του προαστιακού, κάτι που είναι αρκετά πιθανό, σύμφωνα με τα σχέδια που έχει η ΕΡΓΟΣΕ.

Σε γενικές γραμμές διαφάνηκε για ακόμα μία φορά η  ταύτιση των κατοίκων με την θέση της δημοτικής αρχής για το ζήτημα, συμφωνώντας με την πρόταση του Δήμου για την περιμετρική διέλευση του τρένου ή την πλήρη υπογειοποίηση της γραμμής, όποιο και αν είναι το κόστος.

Στη σύσκεψη έδωσε το παρών και ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης που άφησε αιχμές για την στάση του υπουργείου και της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι το κράτος θα πρέπει να εισακούσει την γνώμη και την άποψη της τοπικής κοινωνίας.