Η ΚΑΕ Προμηθέας ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννης Δημάκου και τον καλωσορίζει στην οικογένεια του Συλλόγου.

Ο γεννημένος την 14η Σεπτεμβρίου 1990, στην Κόρινθο, ύψους 1,93 παίκτης αγωνίζεται στη θέση του shooting guard κι έχει αγωνιστεί σε Ίκαρο Καλλιθέας, Αιγάλεω, Παγκράτi, Πανελευσινιακό, Ψυχικό και Φάρο Κερατσινίου. Έχει αναδειχθεί ως αθλητής του Ψυχικού 1ος (2015) και 2ος σκόρερ (2016) της Α2 Εθνικής, ενώ κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο 2016-17 κέρδισε με τον Φάρο Κερατσινίου την άνοδο στη Basket League, σκοράροντας 10,7 πόντους σε 32 παιχνίδια, με 43% στα τρίποντα.

Ο Γιάννης Δημάκος στην πρώτη του συνέντευξη ως αθλητής του Προμηθέα στο διαδικτυακό ιστότοπο basketblog.gr ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

– Ποια είναι τα συναισθήματα σου μετά και τη συμφωνία σου με τον Προμηθέα;
«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Από μικρός το όνειρο μου ήταν να παίξω σε μία ομάδα της Basket League με τους καλύτερους. Δεν είναι πρωτόγνωρο το συναίσθημα μιας και βρισκόμουν παλιότερα στον Πανελευσινιακό που αγωνιζόταν στην κατηγορία αλλά δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα περίμενα και τώρα πιστεύω ότι στον Προμηθέα θα είναι πολύ καλύτερα».

– Ερχόμενος τη νέα σεζόν στην Basket League ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;
«Οι προσωπικοί στόχοι πηγαίνουν μαζί με τους στόχους της ομάδας που θα τεθούν με την πρώτη προπόνηση της σεζόν. Θέλω πρώτα από όλα να είμαι υγιής, πιστεύω άλλωστε πολύ στις ικανότητες μου και από κει και πέρα θέλω να είμαι μέρος των επιτυχιών της ομάδας».

– Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μίλησες με τον προπονητή της ομάδας, Μάκη Γιατρά;
«Είχαμε επικοινωνία, με τον κόουτς γνωριζόμαστε από παλιότερα και θα μπορούσαμε να είχαμε συνεργαστεί και πιο πριν. Μου είπε ότι ο κορμός θα είναι ελληνικός και θα έχω ρόλο στην ομάδα και από κει και πέρα δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να συμφωνήσουμε».