Με 24ωρη πανελλαδική απεργία κλιμακώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση τις κινητοποιήσεις τους, που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα με κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και αμαξοστάσια δήμων σε όλη τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Πάτρας, συμμετέχουν στην απεργία, την ώρα που σήμερα για τέταρτη ημέρα δεν θα γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών, με την κατάσταση πλέον να είναι αποκρουστική από τα  "βουνά" απορριμμάτων σε κάδους, στο κέντρο αλλά και στις συνοικίες της πόλης.

Το αίτημά τους είναι η μετατροπή των συμβάσεων των συμβασιούχων συναδέλφων τους σε αορίστου χρόνου, ενώ καταγγέλλουν το υπουργείο που είχε προαναγγείλει νομοθετική ρύθμιση για να διαχειριστεί το θέμα της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεών τους, ωστόσο τελικά ανακοίνωσε τη δρομολόγηση περίπου 2.500 μόνιμων προσλήψεων. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά οδηγούνται άμεσα στην ανεργία 10.000 άνθρωποι.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προγραμματίζει συλλαλητήριο στις 10:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι, μετά την απεργία θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας για να πάρει τις αποφάσεις της για το μέλλον των κινητοποιήσεών της.