Η Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Ρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, καλεί τους γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, μέλη και φίλους του Συλλόγου με τα παιδιά και τα εγγόνια τους στην εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Σπιτιού του Περιβάλλοντος Αγ. Γεωργίου 35, την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 στις 8.μ.μ.
 
Στην εκδήλωση:
1. τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες με τη φροντίδα ειδικής παιδαγωγού να ευαισθητοποιηθούν για την ανακύκλωση, ώστε να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν, να μάθουν τα οφέλη της ανακύκλωσης, την εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτης ύλης , ώστε από τώρα να αρχίσουν να αποκτούν οικολογική συνείδηση, να φροντίζουν και να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον, γιατί το περιβάλλον και τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου…
 
2. Μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Πατρών μας μιλούν μέσω του κινηματογραφικού φακού για την Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη. Με την ταινία μικρού μήκους ''Διελκυστίνδα΄΄ μας μαθαίνουν πως το καταναλωτικό πρότυπο, η μη τήρηση περιβαλλοντικών κανόνων αλλά και το έλλειμμα δημοκρατικής συμμετοχής, στερούν άμεσα ή έμμεσα την πρόσβαση σε ένα υγιές περιβάλλον σε ανθρώπους κοντά ή μακριά μας, σήμερα αλλά και στο μέλλον.
 
3. Οι μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες για την ανακύκλωση. Επιπλέον εκπρόσωπος από την ΚΟΙΝΣΕΠ «Ανακυκλώνω στην πηγή» θα αναφερθεί στα οφέλη αυτού του οικολογικού εγχειρήματος για την περιοχή μας, τον τόπο, το περιβάλλον.
 
4. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο μουσικός κ. Κώστας Μουρελάτος με την παρέα του και το ακορντεόν του με τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε.
 
Δεν θα λείψουν το κρασί και οι μεζέδες…!