Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, η Α΄ Δημοτική Κοινότητα, o Σύνδεσμος Γυναικών Χανίων Αττικής, ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ψυρρή “Η Παλιά πόλη” με την υποστήριξη και συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, συναντιούνται για χάριν της γιορτής του Κλήδονα και του θερινού ηλιοστασίου. Φωτιές, γέλια και παράτολμα άλματα πρόκειται να γεμίσει η πλατεία Ελευθερίας την Παρασκευή στις 23 Ιουνιου στις 20:00, την παραμονή του Άϊ-Γιαννιου του Κληδονάρη. 

Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία του εορτασμού έχει ως εξής: Κοπέλες φέρνουν το «αμίλητο νερό» μέσα σε στάμνες και το ρίχνουν σε ένα μεγάλο πήλινο αγγείο, που αποκαλείται «λάινα». Στη λάινα, λοιπόν, τοποθετεί ο καθένας ένα προσωπικό του αντικείμενο, ένα «ριζικάρι» όπως το λένε. Στη συνέχεια διαβάζεται μια μαντεία που απευθύνεται στον κάτοχο του κάθε αντικειμένου που ανασύρεται από το νερό. Έπειτα ανάβουμε τη φωτιά στην πλατεία, όπου ρίχνουμε τα μαγιάτικα στεφάνια. 
Θα ακολουθήσει γλέντι και χορός γύρω από τη φωτιά με μουσική από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων και από το σχήμα του Ιουλιανού Κοττάκη “Παραδοσιακά Τσαμπουνοτούμπακα”.

Πάρτε τα μαγιάτικα στεφάνια σας κι ελάτε να γλεντήσουμε!