Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με καταλήψεις στα αμαξοστάσια οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου Πατρέων, ζητώντας νομοθετική ρύθμιση για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου στις υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Aυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αποκέντρωμένη Διοίκηση, στην οποία έχουν πάει και απορριμματοφόρα, ενώ μετά την συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα θα πραγματοποιήσουν στο σημείο συμβολικό αποκλεισμό της Νέας Εθνικής Οδού.

Για αύριο Πέμπτη έχει προγραμματισθεί 24ωρη απεργία.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους το Συνδικάτο Εργαζομένων Καθαριότητας, το Σωματείο Οδηγών Χειριστών, και η Επιτροπή αγώνα Συμβ/χων μέσω ΑΣΕΠ με παράταση του Δήμου της Πάτρας αναφέρουν:

«Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα αμαξοστάσια των δήμων με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, με αίτημα τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, έπειτα από  την   απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που απολύει 15.000 συμβασιούχους και χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων και η καταβολή των αποδοχών λόγω της «ακυρότητας των συμβάσεων».

Η κυβέρνηση έχει στο  ακέραιο την ευθύνη για τη σημερινη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς και τα Υπουργία γνωρίζουν πολύ καλά ότι με την απόλυση 15.000 συμβασιούχων οι υπηρεσίες καθαριότητας θα κλείσουν. Γνωρίζουν ότι με το υπάρχων μόνιμο προσωπικό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των υπηρεσιών. Το σχέδιο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να παραχωρήσει στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομείς όπως η καθαριότητα (που ήδη έχει ξεκινήσει σε κάποιους δήμους) την σίτιση και τη φύλαξη, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου και των νεκροταφείων.  Η παραμονή μας στην εργασία είναι απόλυτη ανάγκη. Έτσι διατηρείτε ο δημόσιος χαραχτήρας των υπηρεσιών, η απόλυση μας θα φέρει τσουνάμι ιδιωτικοποιήσεων.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα να φέρει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου στις υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Το συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας, το Σωματείο Καθαριότητας, το Σωματείο Οδηγών Χείριστων και οι Επιτροπές Αγώνα καλούν όλους τους εργαζόμενους μόνιμους και συμβασιούχους στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί. Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά. Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Καλούμε όλη την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί στον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

–              Τετάρτη 21/6 συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την στις 11:00 το πρωί.

–              Πέμπτη 22/6 ΑΠΕΡΓΙΑ 24ωρη  με απεργιακή συγκέντρωση μπροστά  στο Δημαρχείο της Πάτρας  στις 10:00 το  πρωί.

–              Κυριακή 25 Ιούνη συμμετέχουμε στην ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ –ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ που οργανώνει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας ενάντια στην ΑΝΕΡΓΙΑ.»