Πάνω από 1.700 είναι οι αιτήσεις που έχει δεχθεί ο Δήμος από γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στις παιδικές κατασκηνώσεις που διοργανώνει για τρίτη χρονιά.

Το νούμερο αυτό, εκτός από ότι αποτυπώνει την καλή άποψη που έχουν οι Πατρινοί για τις εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στην Πλαζ και στα Ροΐτικα, αναδεικνύει ταυτόχρονα και την κοινωνική ανάγκη της δημιουργίας των δημοτικών παιδικών κατασκηνώσεων.

Δεκάδες γονείς  που εργάζονται και οι δύο δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους και παράλληλα δυσκολεύονται να τα στείλουν κάπου για να μπορέσουν να περάσουν όμορφες και ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές στην θάλασσα και στην εξοχή.

Μπορεί να εργάζονται και οι δύο, πατέρας - μητέρα, όμως δεν έχουν τα χρήματα για να τα πάνε διακοπές ή κάπου αλλού και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στην συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών της Πάτρας.

Βλέπετε το αυτονόητο για τα παιδιά των προηγούμενων γενεών, έχει γίνει εξαίρεση για τα παιδιά της οικονομικής κρίσης. Μέσα από τις παιδικές κατασκηνώσεις που είναι εντελώς δωρεάν τα παιδιά αυτά μπορεί να νιώσουν το καλοκαίρι και να περάσουν όμορφα με συνομήλικους τους.

Το όλο θέμα είναι αρκετά ευαίσθητο για να εξαντλούνται πάνω σε αυτό προσωπικές εμπάθειες ή μικροπολιτικά παιχνίδια.

Πρώτο μέλημα για τον Δήμο ήταν η άμεση λειτουργία των παιδικών αυτών κατασκηνώσεων με οποιονδήποτε τρόπο παραμελώντας γραφειοκρατικά ζητήματα και τυπικότητες, μόνο και μόνο για να αποδείξει ότι δεν είναι "ελέφαντας" στους πολέμιους του.

Μετά από τρία χρόνια λειτουργίας ζητούν... άδεια!

Και μιλάμε για το ένα σκέλος του όλου ζητήματος. Γιατί υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα που θέλει κάποιους άλλους φορείς να υποβάλλουν ερωτήσεις για την άδεια της λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων, (γνωρίζοντας ότι υπάρχει αυτή της Αποκεντρωμένης), προωθώντας μάλιστα και το ζήτημα στο ΜΜΕ.

Στο θέμα αναφέρθηκε με έμμεσο τρόπο, χωρίς να θελήσει να το προχωρήσει και ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στη συνέντευξη Τύπου που έγινε για τις παιδικές κατασκηνώσεις, αναφερόμενος αρχικά στις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης για "μεθοδεύσεις" στις προσλήψεις.

«Βάζουν ανθρώπους να ρωτούν αν έχουμε άδεια για τις παιδικές κατασκηνώσεις, την στιγμή που γνωρίζουν μετά από τρία χρόνια λειτουργίας τους ότι οι κατασκηνώσεις αυτές είναι ημερήσιες και έχουν να κάνουν με τον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης» τονίζει στο patrasevents.gr o εκπρόσωπος του Δήμου στα ΜΜΕ, Ανδρέας Αντωνόπουλος.

«Οι πολίτες έχουν εμπιστοσύνη στις δομές που έχει δημιουργήσει ο Δήμος και το έχουν δείξει αυτό. Οι φορείς όμως, όχι μόνο του κράτους, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης που κανονικά θα έπρεπε να μας στηρίζουν και να μας βοηθούν σε αυτό που κάνουμε, είναι σαν μην θέλουν τις δομές που έχουμε δημιουργήσει για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και τις λαϊκές οικογένειες.

Επειδή προφανώς δεν τους αρέσει η δημοτική αρχή ή για άλλους δικούς τους λόγους. Όμως αν δεν είναι αυτό μικροπολιτικό παιχνίδι εις βάρος των οικογενειών και των παιδιών τους, τότε τι είναι;» αναρωτιέται ο κ. Αντωνόπουλος.