Η 24χρονη Ελπίδα Τόκα είναι το κορίτσι που κατάφερε να στείλει για δεύτερη φορά την Πάτρα στο βάθρο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που πραγματοποιήθηκε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Η αθλήτρια της Ολυμπιάδας για την οποία είχε κάνει αφιέρωμα το patrasevents.gr μπόρεσε και πήρε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 400 μέτρων με εμπόδια, τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr για την επιτυχία της αυτή δεν μπόρεσε να κρύψει την χαρά της για το μετάλλιο που κατέκτησε το οποίο είναι το πρώτο που κερδίζει στην καριέρα της στην κατηγορία των γυναικών.

«Είμαι χαρούμενη για το μετάλλιο που κέρδισα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, σε μία δυνατή κούρσα, με πολλές ανατροπές που έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του δυνατού αέρα».

Η 24χρονη αθλήτρια της Ολυμπιάδας συγκινεί όταν αναφέρεται σε ποιους το αφιερώνει. «Επειδή, όπως είπα, το κέρδισα σε μία κούρσα κάτω από  δύσκολες συνθήκες το αφιερώνω σε όλους τους πρόσφυγες που γνωρίζουν τι σημαίνει να ζουν κάτω δυσχερείς καταστάσεις, αφού ο πόλεμος τους έδιωξε από την πατρίδα τους.

Το αφιερώνω στους ανθρώπους αυτούς γιατί παλεύουν καθημερινά όχι για να πετύχουν τους στόχους τους, ούτε για μία καλύτερη ζωή, αλλά για να μπορέσουν να επιβιώσουν».


Τέλος, σε ότι αφορά τον επόμενο στόχο είναι να πετύχει μία επίδοση κάτω από τα 59 δευτερόλεπτα και η συμμετοχή της στο Βαλκανικό πρωτάθλημα εφόσον αποφασίσει ο ΣΕΓΑΣ να την στείλει στην διοργάνωση.

Σημειώνουμε ότι η Ελπίδα Τόκα κρατά ακόμα τον 2ο καλύτερο χρόνο (59':42'') στο αγώνισμα της για αυτή την σαιζόν.


400μ. Εμπόδια Γυναικών - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα A/Γ