Πολλές είναι οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες στην Πάτρα τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε εντελώς δωρεάν.

Ο Ιούνιος άλλωστε ήταν ανέκαθεν μήνας για "υπαίθριες" συναντήσεις με τον πολιτισμό.

Παρακάτω προτείνουμε κάποιες από αυτές τις εκδηλώσεις που αξίζει να παρακολουθήσετε ανάλογα με το γούστο το δικό σας αλλά και την παρέας!

Ότι και να κάνετε να περάσετε καλά...


φωτο - michalis_251

φωτο - michalis_251

14o Φεστιβάλ ΑΣΤΟ επικοινωνούμε

Κόντρα στα σημεία των καιρών ο σύλλογος ΑΣΤΟ-Επικοινωνούμε δεν σταματά να οραματίζεται, να δημιουργεί, να επικοινωνεί με την πόλη που τον στηρίζει. Άλλη μια χρονιά στον αγαπημένο χώρο (Βαλτετσίου 3), όπου λειτουργεί τα τελευταία 16 χρόνια, διοργανώνει το καθιερωμένο πλέον ετήσιο φεστιβάλ του!

Καλλιτεχνικές δημιουργίες, φωτογραφία, ζωγραφική, μουσική, χορός, τραγούδι, yoga, παραμύθια, ταινίες μικρού μήκους πλημμυρίζουν την αυλή και τις αίθουσες της Βαλτετσίου από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στην φωτογραφία αριστερά!

 

 

Night and Day - Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Η Γιορτή της μουσικής, που ξεκίνησε ως ιδέα από την Γαλλία το 1982 (Fête de la musique), μας δίνει πάλι ραντεβού στην Πάτρα την Τετάρτη 21 Ιουνίου για τον 36ο εορτασμό της.

Με την αφορμή αυτή, ο Σύνδεσμος Γαλλόφωνων Αχαΐας (AFA), σε συνεργασία με τη Δημοτική βιβλιοθήκη - Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων, και με την υποστήριξη του Café το Νέον διοργανώνει συναυλία για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Φέτος, η σκηνή των Γαλλόφωνων θα φιλοξενήσει σε πρώτο μέρος, νέους μουσικούς, Ελληνογάλλους και Έλληνες, για μία πρώτη δημόσια εμφάνιση. Αυτή η «Πρώτη σκηνή» εγκαινιάζεται από τρεις μαθητές του Μουσικού Λυκείου Πατρών, τους Χρήστο Αργυρούδη, φωνή, καχόν, Οδυσσέα Αντωνίου (πιάνο), και Βασίλη Μάλλιαρη, (κιθάρα- φωνή) οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τραγούδια στα γαλλικά και ελληνικά.
Η βραδιά θα συνεχιστεί μετά με το γνωστό πατρινό συγκρότημα τζαζ Night and Day

Οι Night and Day σχηματίστηκαν το 2009 στην Πάτρα από τους κιθαρίστες Διονύση Κανάκη και Γιώργο Φιλιππόπουλο. Αρχικά, παρουσίασαν την δουλειά τους στα live ως guitar duo με επιρροές από Django Reinhardt, Rosenberg trio, al di meola, paco de lucia kai jazz latin standards, και πλέον ασχολούνται αποκλειστικά με Gypsy Swing.

Το συγκρότημα αποτελούν οι Διονύσης Κανάκης (κιθάρα), Ευγένιος Σκίτσας (κιθάρα), Βασίλης Κανάκης (μπάσο) και Αναστασία Βελισσαρίου (φωνή). (https://www.facebook.com/night-and-day-150466521682870/?fref=mentions)

Έχουν εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, στην Αθήνα, στο Django Fest Athens, όλες τις χρονιές, στην Πάτρα, στο Gypsy Jazz Festival, στο πλαίσιο του Διεθνή Φεστιβάλ Πάτρας (2014), στο Melijazz Λεωνιδίου.

Ο Σύνδεσμος Γαλλόφωνων Αχαΐας (AFA) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2009 στην Πάτρα, Αχαΐα. Στόχοι του είναι η μετάδοση της γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού και η ανάπτυξη αλληλεγγύης και κοινωνικών δεσμών μεταξύ των διαφόρων γαλλόφωνων και γαλλόφιλων πληθυσμών της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Πρόεδρος του ΔΣ είναι η Geraldine Georget-Kyprianoυ. www.afapatras.com


φωτο - stam_tountas

φωτο - stam_tountas

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Πλατεία Παντάνασσας

Είναι μία από τις πολύ ωραίες εκπλήξεις που θα συναντήσουμε για 3η συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Πάτρα.

Μια από τις παραδοσιακές σκηνές της γιορτής είναι το hip-hop stage που επιστρέφει πιο δυναμικό με γνωστά ονόματα και ακόμα πιο διαδραστικό. 

Πιο συγκεκριμένα φέτος η καρδιά του Hip Hop "χτυπά" στην Πλατεία Παντάνασσας την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Το FIFTY-FIFTY boardshop την μετατρέπει σε skatepark και ανεβάζει την αδρεναλίνη σε μια πλατεία κατεξοχήν συνδεδεμένη με το skate. 

Στα decks θα είναι ο Simon Heat για να μας ζεστάνει με μουσικάρες μέχρι να αρχίσουν τα live. 

Το Hip-Hop Line Up διαμορφώνεται ως εξής: 
-Gang Run 
-Grecos Fuegos -76- 
-SADO (Αντώνης Κυριαζής ) 
-ID 

Ώρα έναρξης: 17:30


Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Συλλόγου Τέρψης Πατρών στο Νότιο Πάρκο

Ο εκπολιτιστικό σύλλος Τέρψης Πατρών μας προσκαλεί στο Νότιο Πάρκο.

Εκεί για 1η φορά θα διασκεδάσουμε σε ένα διήμερο εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/06/2017 ώρα 19.30:

Παράσταση ταχυδακτυλουργικών και παιχνίδι με τα παιδιά Dipano – Magic
Παρουσίαση παραδοσιακών χορών 29ο & 47ο δημοτικό σχολείο, σύλλογος Κρύα Ιτεών, σύλλογος Τέρψης
Παιδικός Κινηματογράφος
Μουσική και χορός για μικρούς και μεγάλους με DJ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/06/2017 ώρα 20.30:

Παρουσίαση παραδοσιακών χορών χορευτικό τμήμα Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου, σύλλογος Τέρψης
Λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική ορχήστρα «Μινόρε Παράπονο»

«Μεσόγειος… θάλασσα ειρήνης» στο Σκαγιοπούλειο

Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2017, διοργανώνοντας διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Μεσόγειος… θάλασσα ειρήνης», την Παρασκευή 23 Ιουνίου και το Σάββατο 24 Ιουνίου, στον αίθριο χώρο του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό της πόλης.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ, το Μουσικό Εργαστήρι του Συνδέσμου, με τη συμμετοχή του Γυναικείου Φωνητικού συνόλου «Αντηχώ» θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «Μεσόγειος …θάλασσα ειρήνης», με τραγούδια των λαών της Μεσογείου, σπουδαίων συνθετών και ερμηνευτών, όπως Z. Livaveli, Ζ. Μουστακή, Γ. Μαρκόπουλου, E. Piaf, Μ. Θεοδωράκη, L. Liach κ.α , οι οποίοι τόνισαν με το έργο τους την ανάγκη για παγκόσμια ειρήνη και συμφιλίωση των λαών της Μεσογείου.

Το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ, τη σκυτάλη παίρνουν όλα τα χορευτικά τμήματα του Συνδέσμου, καθώς και το μουσικό σχήμα Belle Epoque.

Το Σάββατο 24/6 συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα:

Παιδικό Χορευτικό (υπεύθυνος διδασκαλίας Α. Αρχοντής)
Τμήμα Μικράς Ασίας και Καππαδοκίας (υπεύθυνη διδασκαλίας Μ. Νικολάου- Πλέσσα)
Τμήμα Παραδοσιακό Ενηλίκων (υπεύθυνος Δ. Αναγνώστου)
" Ελλήνων Χορός" (υπεύθυνος Β. Χαχόπουλος)
Τμήμα Πόντου (υπεύθυνη Χ. Σπυριδωνίδου)
Τμήμα Θράκης (υπεύθυνη Ε. Καγιαλη)
Τμήμα Latin-Tango (Γ.Κριπαρόπουλος)

Συμμετέχει η χορωδία του μουσικού σχήματος Belle Epoque (υπεύθυνος Σακοράφας)

Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο στο θεατράκι της μαρίνας

Στα πλαίσια του φεστιβάλ "Μειλίχια" 2017 ο πολιτιστικός - εξωραϊστικός & αθλητικός σύλλογος Έσω - Έξω Αγυιά & Τερψιθέας Πατρών μας προσκαλεί το ερχόμενο Σάββατο στις 20:30 στο θεατράκι της μαρίνας στην Πάτρα να παρακολουθήσουμε ένα αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο.

Με την βοήθεια του τμήματος μοντέρνου χορού του πολιτιστικού συλλόγου Αγυιάς θα διασκεδάσουμε σε ένα μέρος που έχουμε συνδέσει με τις ωραίες εκδηλώσεις όλο το καλοκαίρι...


φωτο - Grigorios Kokorakis

φωτο - Grigorios Kokorakis

"Laurence Anyways" (2012, του Xavier Dolan) στις σκάλες της Αγίου Νικολάου

Το κινηματογραφικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών μεταφέρεται στα σκαλιά της Αγ. Νικολάου με προβολή κάθε Σάββατο στις 9:30 για όλο τον Ιούνιο!

Το υπαίθριο σινεμά στις σκάλες της Αγίου Νικολάου απευθύνεται σε όλους τους σινεφίλ. 

Η εκδήλωση που ξεκίνησε το περσινό καλοκαίρι και κέρδιζε ολοένα και περισσότερους οπαδούς, επιστρέφει για να δώσει και πάλι ζωή στα... σκαλιά.

Αυτό το Σάββατο 24 Ιουνίου θα παρακολουθήσουμε το "Laurence Anyways". Περίληψη: Λόρενς είναι ένας νεαρός φιλόλογος που ζει μια φυσιολογική ζωή και μια παθιασμένη ερωτική σχέση με τη Φρεντ. Μια μέρα όμως της ανακοινώνει ότι νιώθει γυναίκα και θέλει να ντύνεται ανάλογα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιθυμεί να διακόψουν τη σχέση τους. Ενάντια σε όλους τους κοινωνικούς κανόνες, οι δυο τους δοκιμάζουν να προχωρήσουν μαζί.


Laurence Anyways[Λόρενς για Πάντα] trailer greek sub