Η Λαϊκή Ενότητα Πάτρας χαιρετίζει την αγωνιστική πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας και την κινητοποίηση για την πορεία κατά της ανεργίας. Στα χρόνια των μνημονίων και της εκτεταμένης λιτότητας, η ανεργία είναι το σημαντικότερο πρόβλημα του λαού και της νεολαίας.

Οι υφεσιακές πολιτικές των μνημονίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν φέρει μεγάλες καταστροφές στα μέσα παραγωγής, σε πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Έχουν οδηγήσει τεράστια μερίδα του πληθυσμού της χώρας στην ανεργία, καθώς πλέον ένας στους τέσσερις συμπολίτες μας είναι άνεργος/η σύμφωνα με τα «επίσημα» στοιχεία, χωρίς βέβαια να υπολογίζεται η μετανάστευση, η μερική και εκ περιτροπής εργασία, τα ολιγόμηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ, η ανασφάλιστη εργασία. Περαιτέρω, οι άνεργοι δεν έχουν παρά ελάχιστες έως μηδαμινές εισοδηματικές και κοινωνικές προστασίες αφού η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης υπαγορεύεται από το καθεστώς των μνημονίων και την Ε.Ε. Την ίδια ώρα συνεχίζεται και εντείνεται η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, σε μισθούς και συντάξεις.

Τα εργατικά και λαϊκά στρώματα να βγουν στο προσκήνιο, να διεκδικήσουν όσα μας ανήκουν.

Καλούμε κάθε άνεργο, κάθε νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο που πλήττεται από τα υφεσιακά μέτρα να συμμετέχει μαζικά στην πορεία ενάντια στην ανεργία την Κυριακή στις 25 Ιούνη για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Καλούμε τους κατοίκους των γύρω περιοχών να συμβάλλουν στη μαζικοποίηση του αγώνα.