Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στη Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 16χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοκατοχή. 

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμα έναν 21χρονο ημεδαπό, συνεργό του συλληφθέντα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται. 

Η άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης και η σύλληψη του δράστη είναι αποτέλεσμα μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών. 

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 16-6-2017, αργά το βράδυ, ο 16χρονος, ενεργώντας από κοινού, με τον 21χρονο, μετέβησαν σε υπό κατασκευή επιχείρηση στα Καμίνια Αχαΐας, όπου με την άσκηση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν 56χρονο υπάλληλο και του αφαίρεσαν τη βέρα του, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο. 

Στη συνέχεια, οι δράστες ερεύνησαν τους χώρους της επιχείρησης, αφαιρώντας ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα και μια ηλεκτρογεννήτρια, αξίας 1.300 ευρώ και αφού έδεσαν τον υπάλληλο, διέφυγαν με το όχημα του. 

Άμεσα διενεργήθηκαν επισταμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση της υπόθεσης, τον εντοπισμό του κλεμμένου οχήματος χθες το μεσημέρι, στα Στεναιτικα Αχαΐας και τη σύλληψη του 16χρονου δράστη λίγη ώρα αργότερα. 

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 16χρονος, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχε διαπράξει τρεις ακόμα κλοπές στην Πάτρα.

Αναλυτικότερα: 

  • Πριν πέντε μήνες περίπου πλησίασε ηλικιωμένη ημεδαπή και της αφαίρεσε από το λαιμό της δυο χρυσές αλυσίδες.
  • Πριν δεκαπέντε ημέρες περίπου παραβίασε παράθυρο οικίας, αλλά έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.
  • Την ίδια ημέρα, εισήλθε σε οικία ημεδαπού και με τη μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσε από το τραπέζι, το πορτοφόλι του. 

Το αυτοκίνητο που οι δράστες χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους, από το χώρο της ληστείας, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.  

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών συνεχίζονται. 

Την προανάκριση ενεργούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.