Ποιος είπε ότι για να γίνεις Survivor χρειάζονται οι πράσινες θάλασσες του Αγίου Δομίνικου και οι τεράστιες παραλίες με την χρυσή άμμο;

Το πραγματικό Survivor μπορεί να το νιώσεις μονάχα στην άγρια ομορφιά της ελληνικής φύσης, εκεί που πολλές φορές οι θάλασσες είναι χιλιόμετρα μακριά και το μόνο που βλέπεις γύρω σου είναι έλατα, βουνά και πέτρα, κάτω από έναν καυτό ήλιο που μοιάζει να δίνει ζωή σε όλο το δάσος.

Σε ένα τέτοιο μέρος πήγαμε τις προάλλες, κοντά στις κορυφές του Ερυμάνθου, κάποια χιλιόμετρα πάνω από το πανέμορφο και ιστορικό χωριό του Καλεντζίου και χαθήκαμε μέσα στα έλατα και στα στενά μονοπάτια του βουνού.

Μπορεί βέβαια να μην συναντήσαμε τον Ντάνο, την Ευρυδίκη και την παρέα τους, όμως μπήκαμε μέσα, σχεδόν, στα καταφύγια των βοσκών και των κυνηγών που αυτή την εποχή ανεβάζουν τα ζώα τους, πάνω σε μεγάλα υψόμετρα για να βοσκήσουν, μυρίσαμε την φέτα και την μυζήθρα που βγάζουν οι τσοπάνηδες από τα πρόβατα τους και νιώσαμε πραγματικοί Survivors, σε ένα τόπο πνιγμένο από τα έλατα και από το πράσινο.  

Και όχι μόνο αυτά. Είδαμε να απλώνεται μπροστά μας ο κάμπος, χιλιόμετρα κάτω από το βουνό και η ματιά μας να φτάνει από τα μέρη της Ηλείας, την Αμαλιάδα, την Μανωλάδα, το Κατάκολο έως την Αιτωλοακαρνανία και την Ζάκυνθο, όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή. 

Συναντήσαμε επίσης ίχνη από αγριογούρουνα που ψάχνουν για νερό και σκιά για να ξαποστάσουν, ακούσαμε τους ήχους από δεκάδες αγριοπούλια που πετούν ανάμεσα στις πλαγιές του βουνού και βάλαμε στα στήθια τον καθαρό αέρα της ελληνικής βουνίσιας υπαίθρου.


Αυτόν τον αέρα που τα καλοκαίρια, κατεβαίνοντας από τα βουνά, περνώντας από τα δάση και διασχίζοντας τα λιβάδια, τους κάμπους με τα σπαρτά, φέρνει μία δροσιά στα χωριά και από εκεί στην πόλη για να συναντηθεί με την αλμύρα της θάλασσας κάποια στιγμή, να ενωθεί και να γίνει ένα, φέρνοντας το άρωμα της Ελλάδας και του ελληνικού καλοκαιρού, σε μία άλλη διάσταση.

Στην διάσταση των αιώνων, του κλασικού και του διαχρονικού. Εκεί λοιπόν, στις πλαγιές του θρυλικού Ερυμάνθου, αν πράγματι αγαπάτε το βουνό, αν πράγματι έχετε μία τάση για survivor ή να ακολουθήσετε κάποια μορφή ασκητικής, είναι ένα μέρος που πρέπει να πάτε αυτή την εποχή το καλοκαίρι.

Θυμηθείτε μας. Θα γυρίσετε άλλος άνθρωπος, έχοντας πάρει δύναμη για την επιβίωσή σας ανάμεσα στους ανθρώπους, στη καθημερινή μάχη των πόλεων…