Ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και ο πολιτιστικός φορέας «Πολιτεχνόπολη Μαρσύας» δίνουν παρών στο πρώτο Αχαϊκό φεστιβάλ «Οι Θησαυροί της Αχαίας» με δικό τους περίπτερο, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τους διαχρονικούς και παγκόσμιους δικούς της θησαυρούς.

Η σημαντική πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει οι Σύλλογοι αυτοί σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο για την καθιέρωση της Πάτρας ως «Πάτρα -Πόλη του Ολυμπιακού ύμνου και Ολυμπιακός Ύμνος-Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά», σηματοδοτούν σύμβολα με διαχρονική και πανανθρώπινη διάσταση και οφείλουμε να τα προβάλλουμε και να τα αναδείξουμε σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Χαρακτηριστική η έκπληξη και ο θαυμασμός των ξένων τουριστών προερχομένων από την Ολυμπία, όταν τους έγινε γνωστό ότι η Πάτρα είναι η πόλη του Ολυμπιακού ύμνου, με δικό της μουσείο αφιερωμένο στον συμπολίτη μας αναβιωτή των Ολυμπιακών Ιδεωδών, για Ειρήνη-Δημοκρατία-Ελευθερία-Ισότητα-Αδελφοσύνη και «Ευ Αγωνίζεσθε», εθνικό μας ποιητή, Κωστή Παλαμά. Πρόεδρος στον Σύλλογο Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» είναι ο καθηγητής Θ. Μαλλιάς.