Ο στόχος επετεύχθη για την Πατρινή πρωταθλήτρια της Παναχαϊκής, Κατερίνα Κυριακοπούλου.

Στόχος της αθλήτριας των «κοκκινόμαυρων» για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου ήταν να μπορέσει να πάρει ένα μετάλλιο, μέσα στην πόλη της, στην Πάτρα και να το χαρεί μαζί με τους δικούς της ανθρώπους και όλους αυτούς που τόσο καιρό πιστεύουν σε αυτή.

Η Κατερίνα Κυριακοπούλου έχοντας πάντα μία θέση στο βάθρο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει στην καριέρα της, τους τελευταίους μήνες ταλαιπωρούνταν από συνεχείς τραυματισμούς και ήταν ένα στοίχημα για αυτή να μπορέσει να τους ξεπεράσει και να επανέλθει στις επιδόσεις της.

Πλέον με το 1.76, το άλμα που της χάρισε το ασημένιο μετάλλιο, σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση, έδειξε για τα καλά ότι έχει επιστρέψει και ότι είναι μία αθλήτρια γεννημένη για μεγάλα πράγματα, αφού όσα εμπόδια και αν ξεφυτρώνουν στον δρόμο της, αυτή συνεχίζει, δεν τα παρατάει, ως που έρχεται η στιγμή που τα ξεπερνάει.

Η ίδια λίγες ώρες μετά το ασημένιο μετάλλιο που πήρε, μιλώντας στο patrasevents.gr τόνισε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενη για το μετάλλιο καθώς ήταν μια ακόμα δύσκολη χρονιά με πολλά προβλήματα.

Ο στόχος μου ήταν το μετάλλιο και τον πέτυχα. Σίγουρα θα ήθελα μια καλύτερη επίδοση, αλλά δεν πειράζει, εστιάζω στην επιστροφή μου καθώς είναι το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που καταφέρνω να αγωνιστώ μετά το 2014».


Όσο για το που αφιερώνει το μετάλλιό της (το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι το πήρε ακριβώς την μέρα που συμπληρώνονταν δύο χρόνια από την θάνατο της αγαπημένης της προπονήτριας, Αλέκας Σιούλη);

Στον προπονητή της (και σύζυγο της εκλιπούσας) Βασίλη Βενέρη κάτι που εξηγεί ως εξής: «Στις 17 Ιουνίου ήταν τα δύο χρόνια από το θάνατο της προπονήτριάς μου. Το μετάλλιο το αφιερώνω στον προπονητή μου Βασίλη Βενέρη που τα τελευταία δύο χρόνια στάθηκε δίπλα μου, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν.

Μαζί καταφέραμε να κάνουμε το Σαββάτο αυτό κάτι που έπρεπε να είχε γίνει πριν καιρό, αλλά δεν το είχαμε μπορέσει λόγω των τραυματισμών μου. Να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε με την Αλέκα».


Να σημειωθεί ότι το χρυσό μετάλλιο το πήρε η Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) με 1.85, ενώ μετά την Κατερίνα Κυριακοπούλου η κατάταξη στο αγώνισμα ήταν ως εξής: Ζάκκα Ιωάννα (ΑΟ Φιλοθέης) 1.71,  Γαστεράτου Κατερίνα (ΠΑΟΚ) 1.71, Ρετζιου Αθηνά (ΓΣ Κηφισιάς) 1.71,  Βαγγέλη Άλκηστις (ΓΣ Ελ.Βενιζέλος) 1.71, Καλαθά Ελισάβετ (ΓΣ Τρικάλων) 1.66 και  Μετρίδου Αθηνά (ΓΣ Γλυφάδας) 1.66.


(Οι φωτογραφίες είναι από το Σάββατο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και είναι του Δημήτρη Μπούμη).

(Οι φωτογραφίες είναι από το Σάββατο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και είναι του Δημήτρη Μπούμη).