Ένα χρόνο παρουσίας στην Πάτρα έκλεισε η Κοινωνική Κουζίνα ο "Άλλος Άνθρωπος", ένα χρόνο προσφοράς στην τοπική κοινωνία, τόσο στους Πατρινούς, όσο και στους μετανάστες που ζουν στην πόλη μας.

Ο "Άλλος Άνθρωπος" της Πάτρας σε αυτόν τον έναν χρόνο παρουσίας έχει μαγειρέψει δεκάδες γεύματα, στις γειτονιές και στις συνοικίες της αχαϊκής πρωτεύουσας, στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ πολλά έχει προσφέρει και στους μετανάστες, βάζοντας την κατσαρόλα του μπροστά από το Εργοστάσιο Τέχνης, στο Λαδόπουλο.

Αυτό που έκανε, δηλαδή, και το απόγευμα της Παρασκευής, φτιάχνοντας αυτή την φορά αρακά και προσφέροντας χαμόγελα στους ανθρώπους που ζουν εκεί, κάτω από άθλιες συνθήκες.

Στο πλαίσιο του ενός χρόνου λειτουργίας που κλείνει, γιορτάζει το γεγονός στις 18 Ιουλίου, στις 21.30 μ.μ., στο χώρο του Αρσάκειου (Μαιζώνος), στα πλαίσια του κινητού κινηματογράφου του Δήμου Πατρέων, όπου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "Εγώ, ο άλλος άνθρωπος" του Λουκά Αγέλαστου και της Σπυριδούλας Γκούσκου, που περιγράφει το χρονικό της δημιουργίας της Κοινωνικής Κουζίνας από τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.


Ένα "εγωιστικό" ταξίδι αλληλεγγύης στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της κοινωνικής σύγκρουσης και της πολιτικής παράκρουσης. Η Οδύσσεια της κατσαρόλας με ένα προσφυγικό κουπί. Η πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια που συνοδεύουν αυτό το ταξίδι, είναι των Υπογείων Ρευμάτων.

Παρόντες στην εκδήλωση θα είναι ο πρωταγωνιστής και εμπνευστής της Κοινωνικής Κουζίνας ο "Άλλος Άνθρωπος" Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος καθώς και οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ Λουκάς Αγέλαστος και της Σπυριδούλα Γκούσκου.

«Πριν την προβολή θα μαγειρέψουμε και θα φάμε όλοι μαζί. Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για να γίνει πραγματικότητα η παραπάνω εκδήλωση. Γιατί ο άλλος άνθρωπος κρύβεται μέσα μας ελεύθερος και δυνατός» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.