Ο αμερικανός σκηνοθέτης Τζον 'Αβιλντσεν, γνωστός κυρίως για τις ταινίες "Rocky" και "Karate Kid", πέθανε στο Λος Άντζελες σε ηλικία 81 χρόνων, γράφει η εφημερίδα Los Angeles Times.

Ο σκηνοθέτης πέθανε χθες από επιπλοκές καρκίνου του παγκρέατος, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται τον μεγαλύτερο γιο του σκηνοθέτη.

Το 1976, η ταινία "Rocky", που αναφέρεται στην ιστορία του πυγμάχου Ρόκι Μπαλμπόα, τον οποίο υποδύθηκε ο Σιλβέστερ Σταλόνε, κέρδισε τρία Όσκαρ, μεταξύ τους αυτό της καλύτερης σκηνοθεσίας.


ROCKY (John G. Avildsen, 1976) - Trailer

Ο Άβιλντσεν σκηνοθετεί επίσης το 1984 το "Karate Kid". Η ταινία αφηγείται πώς ένας έφηβος αποκτά αυτοπεποίθηση μέσα από την εσωτερική πειθαρχία και τον σεβασμό που διδάχτηκε από τα μαθήματα καράτε.


The Karate Kid (1984~John Guilbert Avildsen)

"Δεκαετίες ολόκληρες, οι ζωηρές περιγραφές του στην ενσάρκωση της νίκης, του θάρρους και του αισθήματος, κατέκτησαν τις καρδιές πολλών γενιών Αμερικανών" δήλωσε ο Πάρις Μπάρκλεϊ, πρόεδρος του αμερικανικού συνδικάτου σκηνοθετών.

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε απέτισε φόρο τιμής στον σκηνοθέτη που τον έκανε διάσημο αναρτώντας στο λογαριασμό του το μήνυμα: "Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Τζον Τζ. 'Αβιλντσεν που κέρδισε το 'Οσκαρ για τη σκηνοθεσία του Ρόκι! Αναπαύσου εν ειρήνη. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα σκηνοθετήσεις επιτυχίες στον παράδεισο. Σ΄ευχαριστώ, Sly". 


DGA Pays Tribute to ‘Rocky’ Director John G Avildsen