Έφεραν στον ελληνικό λαό ένα νέο, επαχθές, Μνημόνιο, χωρίς μάλιστα χρηματοδότηση.

Έφεραν στον ελληνικό λαό μείωση των συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, καταργήσεις και περικοπές κοινωνικών επιδομάτων.

Έφεραν στον ελληνικό λαό μια μακροχρόνια σκληρή λιτότητα, εφόσον δέσμευσαν τη χώρα για την επίτευξη και διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060!

Κι όμως, ξεπερνώντας αυτή τη φορά ακόμη και τους ίδιους τους εαυτούς τους, έχουν το πολιτικό θράσος να πανηγυρίζουν και από πάνω για την ολοκλήρωση μιας αξιολόγησης που θα έπρεπε να είχε συντελεστεί από πέρυσι, αλλά λόγω της ανικανότητας τους έκλεισε μόλις… δεκαπέντε μήνες μετά, με έναν δυσβάστακτο λογαριασμό για τους πολίτες, έναντι πινακίου φακής.

Την ίδια ώρα δεν πήραν καμία ρύθμιση για το χρέος, όπως προσδοκούσαν, ενώ η Ελλάδα δεν εισέρχεται στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που θα τόνωνε με σημαντική ρευστότητα την πραγματική οικονομία. 

Ωστόσο, επειδή εξακολουθούν να είναι βυθισμένοι στις αυταπάτες τους,  διατυμπανίζουν τώρα την έλευση του τέλους των Μνημονίων.  Όμως, στην πραγματικότητα έρχεται το δικό τους τέλος.

Αυτό θα είναι και το πραγματικά καλό νέο για τον ελληνικό λαό, που θα συμβάλει με την ψήφο του στη θεαματική πτώση τους. Διότι από δω και πέρα, ό, τι κι αν κάνουν, ό, τι κι αν πουν, τα ψέματα τους τελείωσαν.

Το ετερόκλητο κυβερνητικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν, περνώντας στην Ιστορία ως η χειρότερη κυβέρνηση που είχε ο τόπος στα μεταπολιτευτικά χρονικά.