Το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις οι οποίες, αρχικά στα βόρεια και σταδιακά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στο Βόρειο και Δυτικό Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Στη Λέσβο θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν και ενδέχεται τοπικά να βρέξει. Κατά τη διάρκεια τη νύχτας προς Κυριακή ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και αργά το βράδυ τοπικά τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 32, στη Δυτική Ελλάδα από 18 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 28 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, αλλά τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων μέτριους έως ισχυρούς, ενισχυόμενοι σταδιακά στα βόρεια πελάγη σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και σταδιακή ενίσχυση κατά τόπους στα 6 μποφόρ. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενισχυόμενοι κατά τόπους σε μέτριους 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν, με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς.