Η δήλωση του προέδρου ΚΟΔΗΠ για τις προσλήψεις στον Κοινωνικό Οργανισμό, έχει ως εξής: "Για 3η συνεχή χρονιά ο Δήμος, μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού, υλοποιεί την ημερήσια κατασκήνωση στην πλαζ Αγυιάς.

Φέτος προσπαθούμε να λειτουργήσουμε και δεύτερη κατασκήνωση  στα Ροΐτικα. Παράλληλα, το καλοκαίρι, λειτουργεί και χώρος δημιουργικής απασχόλησης στο Βλατερό σε συνεργασία με τον Σύλλογο δημοτικών υπαλλήλων για τα παιδιά τους.

Με βάση τις αιτήσεις των προηγούμενων χρόνων έγινε σχεδιασμός προσλήψεων. Φέτος οι αιτήσεις ήταν πολλαπλάσιες και για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες, να βρουν όσο γίνεται περισσότερα παιδιά θέση στις παραπάνω δομές, προχωρήσαμε σε επείγουσες διαδικασίες για την πρόσληψη επιπλέον οκτώ (8) ακόμη ομαδαρχών για δύο μήνες (Για την λειτουργία των δομών χρησιμοποιούμε όλο το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει ο Δήμος, μόνιμους και συμβασιούχους).

Η αυτονόητη ενέργειά μας, στην προσπάθεια να λειτουργήσουν οι δομές μας με τον καλύτερο τρόπο, η άμεση επίλυση ζητημάτων σε ένα χώρο που δεν είναι στατικός - ακίνητος, αλλά ζωντανός, έτυχε κριτικής από τους αντιπολιτευόμενους στον Κοινωνικό Οργανισμό.

Πιστεύουμε να το έκαναν μη γνωρίζοντας τις λεπτομέρειες των δυσκολιών που έχει η λειτουργία τέτοιου είδους δομών και του μεγάλου αριθμού αιτήσεων που έχουμε φέτος. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν όλα στην πόλη μας να είναι ακίνητα ή κατεστραμμένα όπως στο παρελθόν".