Γεμάτες από μέδουσες και τσούχτρες είναι οι θάλασσες του Κορινθιακού και του Πατραϊκού, γεγονός που έχει ανησυχήσει τους κατοίκους των περιοχών , αλλά και τους φορείς.

Το όλο φαινόμενο παρατηρείται από τις αρχές του Μάη, την περίοδο, δηλαδή που ξεκινούν τα μπάνια για αρκετούς πολίτες και δεν έχει εξαιρεθεί καμία σχεδόν θαλάσσια περιοχή γύρω από την Πάτρα.

Μέδουσες, σύμφωνα με αρκετούς κατοίκους, παρατηρούνται στις ανατολικές παραλίες της Πάτρας, ξεκινώντας από το Αίγιο, σε περιοχές όπως η Άκολη, τα Σελιανίτικα, οι Κάμαρες ο Ψαθόπυργος, φθάνοντας στο Δρέπανο, στο Άγιο Βασίλη και στο Ρίο, και ορισμένες φορές στα Καμίνια και στον Αλισσό.

Πάντως, η μετακίνηση τους στις περιοχές και η εμφάνιση τους έχει να κάνει αποκλειστικά με την κατεύθυνση του ανέμου. Το όλο θέμα είχε απασχολήσει επιστημονική ημερίδα που είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο στο Αίγιο από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου «ο Αρίων».

Η ημερίδα είχε τίτλο «Ας καταγράψουμε τα τοπικά και διατοπικά, περιβαλλοντικά μας προβλήματα» και τότε είχαν διατυπωθεί χρήσιμα επιστημονικά συμπεράσματα. Πλέον το ζήτημα φτάνει στην Βουλή από την Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος, τα μέλη της οποίας έχουν καλέσει πανεπιστημιακούς και εκπροσώπους περιβαλλοντικών φορέων από την Πάτρα και την Αχαΐα, προκειμένου να τους ενημερώσουν.