Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στους αγρότες και κτηνοτρόφους η σχεδιαζόμενη επιβολή περιβαλλοντικού τέλους στα τιμολόγια νερού, απόφαση που θα πλήξει κατά μείζονα λόγο τις μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις.

Το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη επισκέφθηκε την Τετάρτη περιοχές του δήμου Ερυμάνθου και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει, σε μια ακόμη επίσκεψη της στην ύπαιθρο της Αχαΐας, την βαθιά ανησυχία που επικρατεί σε όσους δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα.

«Μέσα σε όλα όσα πρέπει να πληρώσει ένας αγρότης ή κτηνοτρόφος, τους φόρους, τις εισφορές, τις υψηλές τιμές στα εφόδια και εν γένει το ακριβό κόστος παραγωγής έρχεται τώρα μια ακόμη απαίτηση από την πλευρά της κυβέρνησης που θα μειώσει ακόμη περισσότερο το εισόδημα του», είπε η κ. Τραχήλη σε συνάντηση που είχε με ομάδα παραγωγών.

Το περιβαλλοντικό τέλος θα επιβληθεί σε όλα τα τιμολόγια νερού από την επόμενη ή την μεθεπόμενη χρονιά και θα συναρτάται με τις ποσότητες νερού που θα τιμολογούνται. Πλήττοντας, έτσι, κατά πρώτο λόγο τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

«Η κυβέρνηση, δυστυχώς, δείχνει σε κάθε ευκαιρία ότι κρατά εχθρική στάση κατά των μικροπαραγωγών. Αντί να δημιουργεί προϋποθέσεις ουσιαστικής ελάφρυνσης από τα βάρη τους και όρους τόνωσης της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και οικονομικής ανάπτυξης της υπαίθρου, κινείται σταθερά προς την αντίθετη κατεύθυνση», είπε η κ. Τραχήλη η οποία πληροφορήθηκε ότι κατά του περιβαλλοντικού τέλους έλαβε απόφαση προ ημερών και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ερυμάνθου.